Haberler

LPG fiyatları 2017 yılı seviyesine geriledi

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Samsun Şube Başkanı Zafer Güler, LPG'deki (otogaz) indirimin ardından fiyatların 2017 yılındaki seviyeye gerilediğini ifade ederek, merkezdeki akaryakıt istasyonlarında satışların yüzde 60, şehirlerarası yollarda bulunan akaryakıt...

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Samsun Şube Başkanı Zafer Güler, LPG'deki (otogaz) indirimin ardından fiyatların 2017 yılındaki seviyeye gerilediğini ifade ederek, merkezdeki akaryakıt istasyonlarında satışların yüzde 60, şehirlerarası yollarda bulunan akaryakıt istasyonlarındaki satışların ise yüzde 75 azaldığını söyledi.

Dünya piyasasında hızla düşen petrol fiyatlarının yansımaları Türkiye'de de hissediliyor. Petrolün varilinde meydana gelen büyük düşüşler, tüketicinin gözünü pompaya dikiyor. Sık sık indirim gelen benzin ve motorinin ardından LPG'ye uzun zaman sonra yapılan en büyük indirim geldi. LPG'de yapılan 95 kuruşluk indirimin ardından Samsun ve Amasya'da LPG'nin litre tavan fiyatının 3,17'ye düştüğünü belirten PÜİS Samsun Şube Başkanı Zafer Güler, bu indirimlere rağmen korona virüsü nedeniyle akaryakıt satışlarının merkez istasyonlarda yüzde 60, şehirlerarası istasyonlarda ise yüzde 75 azaldığını dile getirdi.

"LPG'ye yapılan indirim yakın zaman diliminde görülmedi"

Amerika ve Rusya'nın anlaşmasına bağlı olarak fiyatların bir miktar artabileceğini vurgulayan Güler, "Amerika ve Rusya petrol ve gaz fiyatları konusunda konuşmaya devam ediliyor. Rusya ile Amerika bir kontak kurabilirse fiyatlar yükselebilir. Ülkemizde olduğu gibi dünyanın genelinde tüketimde büyük düşüş yaşanıyor. Talep olacak ki arz da olabilsin. Benzin fiyatlarının Pazartesi gününe kadar yapılması beklenen 15 kuruşluk indirimin ardından daha da düşeceğini zannetmiyorum. LPG'ye de 95 kuruşluk büyük bir indirim geldi ancak sahada gezebilecek araç sayısı oldukça azaldı. Herkes evlerine çekildi. LPG'de böyle bir indirim yakın zaman diliminde görülmedi. Samsun ve Amasya'da merkezlerde Mart ayı sonu itibarıyla satışlar yüzde 40'a düştü. Yani yüzde 60'lık azalma gözleniyor" dedi.

"Akaryakıt satışları merkez istasyonlarda yüzde 60, şehirlerarası istasyonlarda yüzde 75 düştü"

Düşen fiyatlara rağmen akaryakıt satışlarında korona virüsüne bağlı olarak büyük düşüş yaşandığına dikkat çeken Güler, "Şu andaki LPG'yi 2017 yılından Ocak-Eylül ayları arasındaki fiyatlarda satıyoruz. Şu anda LPG tavan fiyatı 3,17 TL'den satılıyor. Merkezlerdeki akaryakıt satışlarında yüzde 60 kayıp yaşanırken, şehirlerarası yollarda bulunan akaryakıt istasyonlarındaki satışlardaki düşüş ise yüzde 75 oranında oldu. Şehirlerarası trafik bir hayli durduğu için şehirlerarasında bulunan akaryakıt istasyonlarının kaybı daha fazla oluyor. Şu anda dağıtıcı firmalar da endişeli, otomotiv firmaları da aynı endişeyi yaşıyor" diye konuştu.

En son 8 kuruş zam yapılan benzine yakın zamanda 15 kuruş indirim yapılması bekleniyor. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Zafer Güler Samsun Haberler

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Satır satır yazdılar! Fenerbahçe'den Galatasaray'ın şampiyonluğu sonrası ilk paylaşım

Satır satır yazdılar! Fenerbahçe'den Galatasaray'ın şampiyonluğu sonrası ilk paylaşım

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title