Haberler

Litresi 50 Liraya "Yok Satan" Süt

Güncelleme:

Aydın'ın İncirliova ilçesindeki deve üretim çiftliğinde litresi 50 liradan satılan deve sütü, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından talep görüyor.

Besin değerinin yüksekliği, mineral bakımdan zengin olması nedeniyle çeşitli hastalıklara iyi geldiğine inanılan deve sütünün üretimi talebi karşılamaya yetmiyor.

SADECE BİR KAÇ ÇİFTLİK ÜRETİYOR

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Arap Yarımadası ile Kuzey Afrika'da yaygın olan ve dünya pazarına yavaş yavaş girmeye başlayan deve sütü, Türkiye'de birkaç deve çiftliğinde üretilerek piyasaya sunuluyor.

Türkiye'deki sayılı deve üretim çiftliklerinden birinin bulunduğu Aydın'ın İncirliova'da, bir haftalık deveden, 20 yaşına kadar 30'un üzerinde devenin bakımı yapılıyor.

GÜREŞÇİLER VE SÜTÇÜLER

Çiftlikte bir yandan güreşçi deve yetiştirilirken, diğer yandan da deve sütü üretiliyor.

Aynı zamanda İncirliova Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkanı da olan çiftliğin sahibi Aytekin Kaya, deve merakının aileden geldiğini, büyük dedelerinin ve ninesinin de 96 yaşına kadar deve beslediklerini anlattı.

HEPSİNİN ADI VAR

"Buhur" adı verilen çift hörgüçlü erkek develer ile tek hörgüçlü dişi "Yoz" develerin çiftleşmesiyle dünyaya gelen "Tülü" adlı güreşçi erkek develeri yetiştirmek üzere, 1998 yılında kurduğu çiftliği daha sonra süt üretiminde de kullandığını belirten Kaya, deve sütüne ilginin yoğun olduğunu kaydetti.

HASTALIKLARA ŞİFA OLDUĞUNA İNANILIYOR

Deve sütünün faydalarının bilimsel olarak da kanıtlandığını, bu yüzden çeşitli hastalıklarına şifa arayanların bu ürünü tercih ettiğini ifade eden Kaya, "Deve sütü çok faydalı. Devemizden aldığımız sütü Ankara Üniversitesine tahlile gönderdik ve çok olumlu sonuçlar aldık" dedi.

BİR DEVE GÜNDE 1,5 LİTRE SÜT VERİYOR

Günde 1,5 litre süt veren develerden özel sağım makinesiyle alınan sütlerin Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından talep edildiğini belirten Kaya, dondurulup şoklanan sütün kargoyla müşterilere gönderildiğini vurguladı.

LİTRESİ 50 LİRA

Kaya, "İstanbul'a, Trabzon'a, Giresun'a süt gönderiyorum. Yurt dışından gelip deve sütü alıyorlar. Bazı doktorlar da deve sütü içilmesini öneriyor. Deve sütünün litresini 4 yıldır 50 liraya satıyorum" ifadesini kullandı.




Kaynak: AA / Ekonomi

Kuzey Afrika İncirliova Türkiye Aydın Sağlık Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

Bakmadan Geçme

Limon FC elendi mi? Limon FC turnuvaya veda etti mi? Ankara okullar tatil mi 7 Haziran? Merve elendi mi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Dilan Polat davasına bakan hakim çekilme kararı aldı

Dilan Polat davasına bakan hakim çekilme kararı aldı

500

Yorumlar (12)

COŞKUN:

DEVE SÜTÜ BİR İŞE YARASAYDI ARAPLARA YARARDI DÜNYANIN EN MAL İNSANLARI DEMEKKİ FAYDASI YOK

17
4
yanıtYanıtla
CEVHER:

YAKINDA KEDİ SÜTÜ ÇOK FAYDALIYMIŞ DERLERSE ŞAŞIRMAMAK LAZIM.

3
14
yanıtYanıtla
ben:

günaydın cevher dünyanın en pahalı kahve kedı dışkısında yapılıyor neden sütü satılmasınkı

yanıt0
yanıt0
KAMİL:

ZEBRA SÜTÜ DE ÇOK FAYDALIYMIŞ DİYORLAR

12
1
yanıtYanıtla
zzzzzzzzzzzzz:

devenin dışkısıda çok faydalıymış. yüzüne sürünce 10 yaş gençleşiyorsun

9
3
yanıtYanıtla
AlıMobil-IOS:

Suudı arabıstanda 3 tl

6
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

yok devenin sütü diycez bundan sonra demekki;))

6
0
yanıtYanıtla
....Mobil-ANDROID:

dost deve sütü??????

3
0
yanıtYanıtla
yorum:

helal olan birşey ama bir türlü içemem ben onu ancak deve sütü olduğunu bilmeden filan olur anca belki günaha giriyoruz ama böyle şahsım adıma

2
1
yanıtYanıtla
usa women:

usa da tapir sütünün 100 ml 500 dolar, insanı gençleştiryor.

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title