Haberler

Lagarde.Ekonomistler Sadece Büyümeyle İlgilendi, Ama Adil Gelir Dağılımı Daha Sürdürülebilir Büyüme...

IMF Başkanı Christine Lagarde, New York'taki "BM Sürdürülebilir Kalkınma Forumu"nda bir konuşma yaptı IMF Başkanı Christine Lagarde, ekonomistlerin bugüne kadar sadece büyümeyle ilgilenip gelir dağılımıyla meşgul olmadıklarını, oysa son IMF...

IMF Başkanı Christine Lagarde, New York'taki "BM Sürdürülebilir Kalkınma Forumu"nda bir konuşma yaptı IMF Başkanı Christine Lagarde, ekonomistlerin bugüne kadar sadece büyümeyle ilgilenip gelir dağılımıyla meşgul olmadıklarını, oysa son IMF araştırmalarının adil gelir dağılımının daha sürdürülebilir bir büyümeyle daha büyük ekonomik istikrara yolaçağını gösterdiğini bildirdi. Yılda 2 trilyon dolara ulaşan küresel enerji sübvansiyonunun daha "akılcı" kullanılmasını isteyen Lagarde, sürdürülebilir kalkınmanın "makroekonomik istikrarla" başlayacağını belirterek "Yavaş fakat emin adımlarla tekrar yolun üstüne çıktık fakat henüz o noktada değiliz" dedi.

-BM'DE KONUŞTU-

Christine Lagarde, BM Sürdürülebilir Kalkınma Forumu'nda bir konuşma yaptı. Dünyanın "ekonomik istikrarsızlık, çevreye verilen zarar ve eşitliğin sağlanamaması" gibi "üçlü sorunla" karşı karşıya bulunduğunu bildiren Lagarde, bu sorunların "ekonominin temellerini sağlam atmak, yeşil ekonominin fiyatlandırmasını doğru yapmak ve eşitliği doğru biçimde sağlamakla" aşılacağını kaydetti. Lagarde, "Ekonomik temeller sağlam olmadan başlayan bir yarış; "yarış tabancası' patladığı anda sona erer. Sürdürülebilir kalkınma makroekonomik istikrarla başlar. Beş yıl önce Lehman Brothers'in küresel ekonomiyi son yarım yüzyılda görülmedik kargaşa ortamına sürükledi. Yavaş fakat emin adımlarla tekrar yolun üstüne çıktık fakat henüz o noktada değiliz" dedi.

Lagarde, toparlanmayı yönetmek için parasal ve mali politikaları kullanmak, finansal sektörde reformlara gitmek ve ek büyüme ve özellikle genç nüfus için istihdam yaratmak için engelleri ortadan kaldırmak gerektiğini kaydetti.

-ENERJİ SÜBVANSİYONLARI DAHA AKILCI KULLANILMALI-

Büyümenin devam etmesinin tekrar sağlanması gerektiğini, ancak bunu yaparken geçmişte takip edilen yoldan daha iyi bir yol izlenmesi zorunluluğu bulunduğunu kaydeden Lagarde, "Yanlış ekonomik büyüme çevreye zarar veriyor ve çevrede bozulma ekonomiye zarar veriyor. Hiç kuşkunuz olmasın: En yoksul ülkeler bundan en çok etkilenen ülkeler olacak. Dünya Bankası'na göre orta Afrika'da şu anda mısır tarımı için kullanılan toprakların yüzde 40'ı, 2030'dan itibaren ortadan kalkacak, insanların hayatı, gıda güvenliği ve ekonomi üzerinde korkunç sonuçlar yaratacak. Verdiğimiz zararın, ödeyeceğimiz fiyatlara yansıyacağından kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Bir çevre kuruluşu olmamakla birlikte IMF olarak "Enerji sübvansiyonlarının karanlık örümcek ağı"na bir ışık tutmak istediklerini kaydeden Lagarde, "Enerji sübvansiyonları korkunç boyutta ve "en az'a muhtaç olan insanlara yardımcı oluyor. Vergi sübvansiyonları dahil bu sübvansiyonlar, 2011'de yaklaşık 2 trilyon doları, daha akıllıca yararlanılabilecek olan, küresel gayrı safi hasıla'nın koca bir parçası olan yüzde 2.5'luk bölümü yiyip bitirdi. Enerji sübvansiyonları sorununu tek başına ele almak bütçe, ekonomi ve gezegenimiz için iyi olur" dedi.

-HAYDİ KADINLAR ÇALIŞMAYA: KADINLARIN OLMAMASI GELİRİ ÜÇTE BİR DÜŞÜRÜYOR-

Ekonomistlerin uzun süredir sadece büyümeyle ilgilendiklerini ancak bunun dağılımıyla meşgul olmadıklarını anlatan Lagarde, "Şu anda kısmen IMF araştırmalarına dayalı olarak daha şiddetle farkındayız. Daha dengeli bir gelir dağılımı daha sürdürülebilir bir büyümeye ve daha büyük bir ekonomik istikrara yolaçıyor. Anahtar ekonomik hayata daha fazla dahil olunması, yani refahı herkes paylaşmalı ve herkes potansiyelini vermeli" dedi.

İşte, sınıfta ve yönetim kurulu toplantı salonlarında kadın-erkek eşitliğinin sağlanması gerektiğini kaydeden Lagarde sözlerini, "Sıklıkla kadınlar modası geçmiş engel ve tavırlarla geride tutuluyor ve sonuç olarak toplumlar geriliyor. Kadınların katkısını reddederek bazı yörelerde daha düşük kaliteli yaşamlar ve yaklaşık yüzde 27 daha az kişi başına gelir elde ediyoruz. Değişimin zamanı gelmiş bulunuyor. Bugün karşımızda duran üçlü zorluk daha güçlü taahhüt ve daha derin işbirliğini zorunlu kılıyor. Haydi eyleme geçmek için bu forumu kullanalım" diye bitirdi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Christine Lagarde New York Ekonomi Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title