Haberler

400 kişiye iş imkanı sağlayacak jeotermal sera kuruluyor

Güncelleme:

Kırşehir'in Mucur ilçesinde, 400 kişinin istihdam edileceği jeotermal cam sera kurulacak.

Kırşehir'in Mucur ilçesinde, 400 kişinin istihdam edileceği jeotermal cam sera kurulacak.

İlçeye bağlı Medetsiz köyünde jeotermal kaynağın bulunduğu 300 dekarlık alanda yapılması planlanan yatırım için temel atma töreni düzenlendi.

Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, törende yaptığı konuşmada, kentin jeotermal kaynak yönünden büyük potansiyeli olduğunu söyledi.

Çiçekdağı ilçesindeki Mahmutlu bölgesinde ve merkeze bağlı Karakurt köyündeki işletmelerin ardından başka bir işletmenin de Mucur'da faaliyet göstereceğini belirten Buhara, bunun kent için büyük kazanç olduğunu dile getirdi.

İşletmenin 300 dekar alanda kurulduğunu, 50 dekarlık alandaki cam seranın yapımının devam ettiğini söyleyen Buhara, şöyle konuştu:

"Teknolojisi çok yüksek bir yatırım. Cam sera olarak belki de Türkiye'deki en son teknoloji kullanılarak bir işletme açılıyor. Bu firmamızla beraber Kırşehir jeotermal suya dayalı seracılık anlamında belki de bir kümelenme yaşayacak. Belki, bu işin önemli illerinden birisi haline geleceğiz. Bunun lojistiği, kullandığı malzemeler var. Burada belki bir pazar oluşacak. Bunun başka çıktıları olacak. Geleceğimiz adına bu anlamda ümitliyim. Burada, bozkırda çölde vaha diyebileceğimiz bir tesis yükseliyor. Çok sevinçliyiz ve gururluyuz."

Yatırımı yapan firmanın yönetim kurulu başkanı Mehmet Fatih Karamancı da yatırımın 2 yılda tamamlanmasının planlandığını ifade etti.

Yaklaşık 1 milyar lira yatırım bedeli olan tesis tamamlandığında 400 kişinin istihdam edilmesini hedeflediklerini dile getiren Karamancı, "İlk etapta yaptığımız 50 dekarlık serada 3 bin ton domates üretilecek. Tamamı bittiğinde 20 bin ton civarında üretim olacak." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mete Buhara Kırşehir Haberler

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bakmadan Geçme

Slovenya Filistin'i devlet olarak tanıdı mı? Filistin'i resmen devlet olarak tanıyan ülkeler liste! Ahmet Nur Çebi'nin babası kimdir? Yaşar Kaptan Çebi öldü mü, neden öldü? Zuhal Topal neden masayı terk etti? Yemekteyiz'de Zuhal Topal masayı terk etti! GELİNİM MUTFAKTA 5 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128250 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 5 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ 2024! Emekli bayram ikramiyesi yattı mı, ne zaman yatacak? Kurban Bayramı ikramiyesi hesaplara ayın kaçında yatacak? BARAJ DOLULUK ORANLARI 5 HAZİRAN | İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? İSKİ baraj doluluk oranı! Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title