Haberler

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Rusya'dan doğal gaz ödemeleri için erteleme istediği iddiasına sert çıktı

Güncelleme:

Türkiye'nin Rusya'dan doğal gaz ödemeleri için erteleme talep ettiği öne sürülürken, gündem yaratan iddiaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Türkiye, savaşta olan ülkeye, Rusya'ya borcunu ödeyemiyorum diyor. Halktan parasını aldığı gazın parasını ödeyemiyor. Kime? Savaşta olana!" ifadesini kullandı.

Bloomberg kaynaklarının aktardığına göre Türkiye, yüksek enerji fiyatlarından kaynaklanan ekonomik zararı azaltmaya yönelik bir hamle yaparak, Rusya'dan doğal gaz ödemelerinin bir kısmını ertelemesini istedi. Söz konusu kaynaklar, Botaş'ın Rusya'ya olan ödemelerinin bir kısmını 2024'e ertelemek istediğini aktardı.

TARAFLAR AÇIKLAMA YAPMADI

Bloomberg'in söz konusu iddiasıyla ilgili henüz Türkiye ve Rusya resmi makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

KILIÇDAROĞLU: ÇOK ÇÜRÜK BİR SİSTEM VAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Türkiye'nin Rusya'dan doğal gaz ödemeleri için erteleme istediğine yönelik iddialara sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, "Türkiye, savaşta olan ülkeye, Rusya'ya borcunu ödeyemiyorum diyor. Halktan parasını aldığı gazın parasını ödeyemiyor. Kime? Savaşta olana! Türkiye hep ciddi devlet olmuştur ve itibar görmüştür. Her şeyi yok ettiler. Çok çürük bir sistem var. Çok çürümüş bir saray iktidarı var" ifadelerini kullandı.

"YARIM BIRAKILAN PROJELERİ İKTİDARI DEVRALINCA BİZ TAMAMLAYACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; "Sürekli de oy satın almak için yalan söylüyorlar. Vaatlerin çoğunu asla yapmayacaklarını biliyoruz ama halkımız kaygılanmasın. Onların yarım bıraktığı sosyal projeleri, iktidarı devralınca biz tamamlayacağız. Bu da Bay Kemal sözü olsun. O konutlar bitecek, kimse korkmasın."

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Rusya'dan doğal gaz ödemeleri için erteleme istediği iddiasına sert çıktı

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Kemal Kılıçdaroğlu Bloomberg Ukrayna Rusya Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Bakmadan Geçme

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Kimdir? Selahaddin Eyyubi hangi milletten? Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı?
Manşetlerden biri bomba! Aziz Yıldırım'ın Mourinho açıklaması dış basında geniş yankı buldu

Manşetlerden biri bomba! Aziz Yıldırım'ın Mourinho açıklaması dış basında geniş yankı buldu

500

Yorumlar (4)

Dentgeatio :

Artık midemi bulandırıyorsun... '' kime ? Savaşta olana '' kısmı çok ilginç. Bu durumda Rusya' nın savaşta olup olmaması seni ne ilgilendirir ? Bu adamın tüm amacı provokasyon ve bu yüzden artık midemi bulandırıyor

81
65
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Sen bir doktora görünsen . Kadın mısın , erkek misin bilmiyorum da . Durumun vahim . Mide bulantısı bir çok rahatsızlığın sebebidir .

yanıt28
yanıt34
seyfullah aydın:

2023 ü çıkaramayacaklarını bildiklerinden borcu gelecek iktidarın üzerine yıkıyorlar yani yenilgiyi gayriresmi kabullenmişler

20
25
yanıtYanıtla
DODOK DODOK:

Altılı masadan; BİZDEN CUMHURBAŞKANI OLMAZ kararını çıkartan Kemal Bey' kulak verilmesi gerekir...

13
9
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title