Haberler

Kalıpçılar Vadisi", 2016'da Hizmete Girecek

UKUB Yönetim Kurulu Başkanı Özoğul: "Kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.

İSA TURHAN - Ulusal Kalıp Üreticileri Birliğince (UKUB) Yalova'da kurulması planlanan "Kalıpçılar Vadisi", 2016'da hizmete açılacak.

UKUB Yönetim Kurulu  Başkanı Şamil Özoğul, AA muhabirine, kalıp sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kişileri tek çatı altında toplamayı hedeflediklerini söyledi.

Kalıpçılık endüstrisinde hizmet verenleri temsil amacıyla 2002'de UKUB'u kurduklarını belirten Özoğul, birliğin halen sektörü yurt içi ve dışında temsil eden ilk ve tek kuruluş niteliği taşıdığını kaydetti.

Özoğul, 70 kişiyle kurulan birliğin 240 üyeye ulaştığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Üye sayısının artmasındaki etken, birliğimizin hayata geçirdiği faaliyetlerin artmasıdır. Gelişmiş ülkelerdeki kalıpçılık sektörünün nasıl ilerleme kaydettiğini, bugünlere nasıl geldiklerini inceledik. Almanya, Portekiz, İspanya, İtalya, Fransa, Güney Kore gibi kalıpçılık konusunda lider ülkeleri kendimize model aldık. Çalışmalarımızı bu ülkelerden aldığımız örnekler üzerinden yapmaktayız. Kalıpçılık sisteminin gelişimi aslında stratejik öneme sahip, üretim sanayisinin olmazsa olmazı. En temel üretim ekipmanı olması itibarıyla üretim sanayisinin gelişimi için kalıpçılığın da gelişmesi lazım."

Üretim sanayisinin yoğun olduğu ve kalıba ihtiyaç duyan sanayi bölgelerinde talebi karşılayacak küçük ölçekli bölgesel ihtisas OSB'ler kurulması gerektiğini ifade eden Özoğul, yurt dışında en önemli modelin bu olduğunu, tüm kalıpçıların ihtiyaç duyacağı özel analiz yazılımları, özel makineler, CNC tezgahları, ölçüm cihazları, kalıp deneme ve alıştırma merkezi gibi yatırımların OSB'lerde bir araya getirildiğini aktardı.

Kalıpçılar Vadisi

Özoğul, üyelerin OSB'lerden ortaklaşa faydalandığını, bu sayede rekabet güçlerini arttırarak, hem yurt içi hem de dışına hizmet verebildiklerini vurguladı.

"Bu tür ihtisas OSB'lerin kurulması için adım attık" diyen Özoğul, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İhtiyaç duyduğumuz nitelikli personelin yetiştirilmesi için eğitim kurumu projesi Ulusal Kalıpçılık Eğitim Merkezini (UKEM) Bursa'da faaliyete geçirdik. Bunun yanı sıra Yalova'da 'Kalıpçılar Vadisi' dediğimiz, 70 kalıp firmasının faaliyet göstereceği, içinde eğitim kuruluşunun yer alacağı Yalova Kalıp İmalatı İhtisas OSB Projesi üzerinde çalışıyoruz. Kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. 2016 sonuna kadar hayata geçirmeyi hedefliyoruz. 342 bin dönüm arazi üzerinde kurulacak OSB'nin 500 milyon liraya mal olması bekleniyor."

Türkiye'nin sektörde ön planda olmadığına işaret eden Özoğul, "Türkiye'de ve İtalya'da ortalama birer milyon araç üretiliyor. İtalya'da kalıp sektörünün büyüklüğü 8 milyar dolar, Türkiye'nin ise 1 milyar dolar. Türkiye'de kalıpçılık sektörü zamanında çok idrak edilememiş, bu yönde politika geliştirilmemiş. Bunun yanı sıra nitelikli eleman ihtiyacı çok büyük. Üretim sanayisini geliştirmek istiyorsak, kalıpçılık sektörünü geliştirmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı. - Kocaeli

Kaynak: AA / Ekonomi

şamil özoğul türkiye italya yalova Ekonomi Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title