Haberler

Kahramanmaraş'ta Kiraz Hasadı Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kiraz toplayan işçiler açıklama Üniversite öğrencilerinin açıklaması Bahçe sahibinin açıklaması Toplanan kirazların tıra yüklenmesi genel ve detay görüntüler Kahramanmaraş'ta kiraz hasadı başladı Türkiye'de kiraz hasadının en son yapıldığı bölgeler arasında bulunan Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde kirazlar toplanmaya başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kiraz toplayan işçiler açıklama

Üniversite öğrencilerinin açıklaması

Bahçe sahibinin açıklaması

Toplanan kirazların tıra yüklenmesi genel ve detay görüntüler Kahramanmaraş'ta kiraz hasadı başladı

Türkiye'de kiraz hasadının en son yapıldığı bölgeler arasında bulunan Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde kirazlar toplanmaya başlandı.

Andırın'da, ilçe ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan kiraz bahçeleri bir çok ailenin de geçim kaynağı oluyor.

Andırın Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Erbay Erkek, Çığşar Mahallesi'nde kiraz hasadının başladığını söyledi.

Çığşar'ın tek geçim kaynağının kiraz yetiştiriciliği olduğunu belirten Erkek, yüzlerce kişinin de kiraz toplayarak kazanç elde ettiğini ifade etti.

Geçmiş yıllarda bölgede ortalama 10-15 bin ton kiraz hasadı yapıldığını bu sene ise 5 bin ton civarında hasat beklendiğini vurgulayan Erkek, şöyle konuştu:

"1650 rakımlı Çığşar'da kiraz bahçeleri önemli bir potansiyel oluşturmaktadır. Ülkemizde son kiraz hasadının yapıldığı yerlerden biri olan Andırın ilçemizde doğal ortamda yetişen kirazlar, tadı ve aroması bakımından büyük talep görmektedir. Şu an kiraz bahçelerinde yaklaşık 500 işçi çalışarak aile bütçesine katkı sağlamaktadır."

Kiraz bahçelerinde çalışan anne ve babalar, aile bütçelerine katkı sağlarken üniversite öğrencileri de okul harçlıklarını çıkartıyor.

7- 8 yıldır kiraz toplayarak aile bütçesine katkı sağladığını anlatan Hatice Dönmez, "10-15 gün boyunca çalışarak 500-600 lira para kazanıyoruz. Çocuklarımız okula gidiyor. Onlara da katkı sağlıyoruz" dedi.

Üniversite öğrencisi Mehmet Dönmez ise "Yaz aylarında yaylaya geliyoruz, annem ve kardeşlerimle birlikte kiraz topluyoruz. Öğrenciyim, bir nebze de olsa okul masraflarımı karşılıyorum hem de aileme yardımcı oluyorum" diye konuştu.

Marmara Üniversitesinde eğitim gören Merve Erkek, her yaz tatilinde kiraz bahçelerinde çalıştığını ifade ederek, "Ortaokuldan bu yana yatılı okullarda okudum. Yaz aylarında buraya gelerek eğitim masraflarımı karşılamak için çalışıyorum" şeklinde konuştu.

Bu arada ilçede kirazların kilogramı 2 - 4 liradan satılıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kahramanmaraş Türkiye Andırın Ekonomi Haberler

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Slovenya, Filistin devletini tanıma kararı aldı

Slovenya, Filistin devletini tanıma kararı aldı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında? Eyvah Eyvah nerede çekildi? Eyvah Eyvah oyuncuları, konusu ve fragmanı! Eyvah Eyvah ne zaman çekildi? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah filmi oyuncuları kim? Eyvah Eyvah filmi konusu ve Eyvah Eyvah özeti! #128250 ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kripto yasası Meclis'ten geçti mi? Kripto varlıklara ilişkin düzenleme ne oldu? Serdar Sertçelik kimdir, Serdar Sertçelik yakalandı mı? #129300 31 Mayıs okullar tatil mi? 31 Mayıs Cuma günü okul var mı, resmi tatil mi? Yarın okul var mı? Ayak başparmak çıkıntısı Bunyon-Halluks Valgus nedir? Bunyon nasıl düzelir? Arnavutköy Belediyesi hangi parti? Arnavutköy Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? 2024 Arnavutköy yerel seçim sonuçları! Ahmet Uğurlu hasta mıydı? Ahmet Uğurlu hastalığı neydi? Maaşlar bayramdan önce yatar mı? Memur ve emekli maaşları ne zaman yatacak? 31 Mayıs Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 31 Mayıs burç yorumları nedir?
Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title