Haberler

İyi Satış Kadrosu Şirket Cirosunu Yüzde 40 Artırır

Türkiye'de Yaklaşık 3 Milyon Satış Uzmanına İhtiyaç Olduğuna Dikkat Çeken Asemble Eğitim Danışmanlık Genel Müdürü Sinan Ergin, İyi Bir Satış Kadrosuna Sahip Olan Şirketlerin Cirosunu Yüzde 40'a Varan Oranda Artırdığına Dikkat Çekti. Ergin, Bu İhtiyacı Karşılamak İçin 'Satış Okulum'u Kurduklarını Belirtti.

Türkiye’de yaklaşık 3 milyon satış uzmanına ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Asemble Eğitim Danışmanlık Genel Müdürü Sinan Ergin, iyi bir satış kadrosuna sahip olan şirketlerin cirosunu yüzde 40’a varan oranda artırdığına dikkat çekti. Ergin, bu ihtiyacı karşılamak için ’Satış Okulum’u kurduklarını belirtti.

PAZARLAMANIN gücü global dünyada başarının en önemli anahtarı olarak öne çıkıyor. Buna ayak uyduran Türkiye’de bu alanda büyük atılımlar gerçekleştirirken şirketler doğru kadrolarla her geçen gün büyümeye devam ediyor. Doğru satış kadrosu ile başarılı pazarlama stratejisi izlenebileceğine dikkat çeken Asemble Eğitim ve Danışmanlık Genel Müdürü Sinan Ergin, "Güçlü bir satış kadrosuna sahip olan şirketler cirolarını yüzde 30-40 oranında artırır" dedi.

3 MİLYON SATICIYA İHTİYAÇ VAR: Türkiye’de deneyimli satış uzmanı konusunda birçok şirketin eleman bulmakta zorlandığını anlatan Ergin, şu anda Türkiye’de 3 milyona yakın satış uzmanına ihtiyaç olduğunu savundu. Şirketlerin bu alandaki sıkıntısına çözüm yaratmak için Asemble Eğitim ve Danışmanlık olarak ’Satış Okulum’u kurduklarını anlatan Ergin, "Bu okul, sertifikalı satış uzmanı yetiştirerek şirketlere bu anlamda destek verirken, istihdam yaratmada da önemli rol oynayacak" derken, "tezgahtar aranıyor" devrinin de kapacağını vurguladı.

12 İLDE AYNI ANDA EĞİTİM: "Satış Okulum"un Türkiye’nin 7 bölgesinde gençleri meslek sahibi yapmayı amaçladığını anlatan Sinan Ergin, 12 ilde 8 Ocak’ta başlayacak olan eğitimin kapalı devre canlı yayın sistemi ile online olarak Etiler AFM sinemaların başlayacağını ve tüm illerde aynı anda izlenebileceğini söyledi. Ergin, 6 hafta 12 gün 60 saat sürecek eğitim programı ile ilk etapta 1.500 kişinin satış uzmanı eğitileceğini ifade etti.

MEZUNLARA SPONSORDA İŞ UMUDU: Bu programa 16 şirketin sponsor olduğunu anlatan Ergin, konuya ilişkin şunları söyledi: "Aralarında Turkcell, YKM, Teknoser, Koton, New Life, American Life, Starbucks ve Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) gibi kuruluşların bulunduğu 16 sponsorumuzun satış uzmanı ihtiyacı yaklaşık 5 bin kişi. Bu ihtiyaç her geçen gün biraz daha artıyor. Bizden alacakları eğitim sonunda mezun olacak kişiler sponsor firmalarla yapacakları iş görüşmeleri çerçevesinde iş sahibi olma şansı yakalayacak."

DENEYİMLİLERE DE AÇIK: Uzman eğitmenlerin sunumlarıyla satış, vücut dilini kullanma, sunum teknikleri ve zaman yönetimini konuları öğretilirken, eğitimler konservatuar öğrencilerinin canlı performanslarıyla desteklenecek. Öğrenciler ders sırasında ücretsiz kısa mesajla ve e-posta yoluyla eğitmenlere soru da yöneltebilecek. Sinan Ergin "Satış Okulum’un kapısı kariyerini satış ve pazarlama alanında yapmak isteyen herkese açık" derken, sektörde deneyimli adayların da eğitimlere katılarak kariyerlerine katkı yapabileceklerini belirtti.

SEKRETER VE ÇAĞRI MERKEZİ SIRADA: Sinan Ergin, satış uzmanı eğitimlerinin yanı sıra önümüzdeki günlerde sekreter ve çağrı uzmanlarına yönelik te eğitimlere başlamayı planladıklarını ifade etti. Bu alanda da eleman ihtiyacının arttığına dikkat çeken Ergin, özellikle bankalar, GSM şirketlerinin çağrı merkezlerinden bu anlamda taleplerin geldiğini sözlerine ekledi.

İsteyen master yapabiliyor

EUROPEAN School of Economics tarafından da desteklenen Satış Okulum’un, mezunlarına yurtdışında da eğitim imkanı tanındığını anlatan Asemble Eğitim ve Danışmanlık Genel Müdürü Sinan Ergin, "Akademik olarak vermiş olduğumuz eğitimin alt yapısını bu okuldan destek alarak hazırladık. Çünkü okulun Milano’da satış ve pazarlama üzerine bir bölümü var. Bizim eğitimizden başarılı olarak sertifika alan ve işe giren mezunlarımız isterlerse bir üst seviye satış eğitimi alma şansına yakalayabilecek. Bu öğrenciler European School of Economics’te bir haftalık eğitim alabilecek. Böylece bu alanda master da yapmış olacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title