Haberler

İşkur revaçta olan meslekleri açıkladı

Güncelleme:

En çok aranan ve revaçtaki meslekleri açıklayan İŞKUR, Mesleki Eğitim Projesiyle işsizliğe çare arıyor.

İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun en çok aranan ve revaçta olan mesleklerin, hemşirelik, iş sağlığı güvenliği uzmanlığı, satış elemanlığı ve bilişim olduğunu söyledi.

A Haber'de Özlem Denizmen'in sunduğu Para Durumu programı, ev hanımıyken meslek kurslarını bitirip iş sahibi olan Esma Genç ve Ferda Acer ile İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun'i konuk etti.

İŞKUR'un "Mesleki Eğitim Projesi" hakkında bilgi verilen programda, İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun iş arayan, meslek sahibi olmak isteyenlerin bu projeden nasıl yararlanabileceklerini anlattı.

Coşkun, "Mesleki eğitim projesinden yararlanan her kursiyere kursa katıldıkları her gün için İŞKUR olarak 20 TL ücret ödüyoruz. Kurs ücretsiz ve iş garantili. Eğitim bitene kadar işverene maliyeti yok. İşverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na yatırdıkları işveren payı sigorta primini devlet işsizlik sigortası fonundan karşılıyor. Bayanlarda yaş sınırı yok. Erkekler için 29 yaşın altındaki kişilere ve 36 ay süreyle, proje İŞKUR'la birlikte yapılıyorsa 42 ay şeklinde'' diye konuştu.

Mesleki eğitim projesinden yararlanan ve kursa katıldıktan sonra yaşadıkları değişimi Özlem Denizmen'e anlatan Esma Genç, "Kendime güvenim geldi ve bu kurs benim için dönüm noktası oldu.Kendime güvenim çocuklarıma da olumlu olarak yansıdı.'' dedi. Programa katılan bir diğer kursiyer Ferda Acer ise, "Hayatımda büyük değişiklikler oldu. Çocuklarıma ilgim, konuşmalarım değişti. Bana çok şey kattı. Keşke tüm belediyeler bunu yapsa.'' şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Özlem Denizmen Esma Genç Acer Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title