Haberler

İLBANK Genel Müdürü Büyük: "2021 yılında 7,4 milyar lira finansman sağladık"

Güncelleme:

İLBANK Genel Müdürü Büyük: "2021 yılında 7,4 milyar lira finansman sağladık"ANKARA Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İLBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük, "2021 yılında, Yerel yönetimlerimizin, çevresel alt yapı, üst yapı ve şehircilik sektörlerindeki, bin 867 adet projesi için,...

İLBANK Genel Müdürü Büyük: "2021 yılında 7,4 milyar lira finansman sağladık"

ANKARA Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İLBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük, "2021 yılında, Yerel yönetimlerimizin, çevresel alt yapı, üst yapı ve şehircilik sektörlerindeki, bin 867 adet projesi için, öz kaynaklarımızdan, Bankamızın likidite durumu ve belediyelerin kredibilitesi göz önünde bulundurularak, 7.4 milyar lira finansman sağladık" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İLBANK Genel Müdürlüğü 2021 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Bankanın Macunköy Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Birçok belediye başkanı, İLBANK yöneticileri, çalışanları ve davetlilerin katılım gösterdiği genel kurula Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, online olarak hitap etti. Kurum, bakanlık olarak 'şehirlerde tarımsal üretimi destekleyeceklerini, vatandaşın yerelde üretilen gıdaya ulaşımını kolaylaştıracaklarını' vurguladı. Genel kurulun açılış konuşmasını ise İLBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük gerçekleştirdi. Büyük, konuşmasında İLBANK'ın 2021 yılında yaptığı çalışmalardan bahsetti.

"2021 yılında 7,4 milyar lira finansman sağladık"

2021 yılında 885 projeyi tamamladıklarını söyleyen Büyük, "2021 yılında, Yerel yönetimlerimizin, çevresel alt yapı, üst yapı ve şehircilik sektörlerindeki, bin 867 adet projesi için, öz kaynaklarımızdan, Bankamızın likitide durumu ve belediyelerin kredibilitesi göz önünde bulundurularak, 7.4 milyar lira finansman sağladık. Ayrıca, 2021 yılı içerinde, 885 adet projeyi tamamlayarak, halkımızın hizmetine sunduk, 729 adet projede de çalışmalarımızı devam ettirdik. Ayrıca, yerel yönetimlerimize, 173 adet teminat mektubu düzenleyerek, ihtiyaç duydukları 1.4 milyar lira tutarındaki finansmana erişmelerine yardımcı olduk. Yerel yönetimlerimizin, proje bazlı artan finansman ihtiyaçlarının karşılanması için, öz kaynaklarımızdan sağlanan finansmanın yanı sıra, uluslararası finansman temini ile yerel yönetimlerimizin, finansal sürdürülebilirliklerini sağlamaya yönelik katkılar sunuyor, AB hibeleri ile, kredilerin birlikte harmanlandığı, karma finansman modelini (Blending), ülkemizde ilk defa uygulayan kurum olarak, yerel yönetimlere destek olmanın gururunu yaşıyoruz" cümlelerine yer verdi.

"Bu yıl sonu itibari ile, toplam proje portföyümüzü, 79 milyar liraya çıkarmayı planlamaktayız"

Genel Müdür Büyük, şunları kaydetti:

"Dünya Bankası, Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı, İslam Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Fransız Kalkınma Ajansı gibi birçok uluslararası finans kuruşu ile çalışan bankamız, bu alandaki kapasitesini 5 kat artırarak, proje portföyünü, son 3 yılda, 47 milyar liranın üzerine çıkartarak, yaklaşık 45 ilde, 450'den fazla projeye finansman sağlamaktadır. Bu yıl sonu itibari ile, toplam proje portföyümüzü, 79 milyar liraya çıkarmayı planlamaktayız."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title