Haberler

If Fuarı, 'Moda Haftası'na Dönüşürse İstanbul'a Alışveriş Turları Başlar

12'incisi 28 -30 Ağustos Tarihlerinde Gerçekleştirilecek Uluslararası İstanbul Moda Fuarı'nın (If) Bundan Sonraki Dönemlerde İstanbul Moda Haftası Olarak Organize Edilmesi Gerektiğini Söyleyen If Konseyi Başkanı Kenan Koç, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birliği'nin (İtkib) Düzenlediği Genç Moda Tasarımcıları Yarışması ve Defilelerin, If ile Aynı Tarihlerde Yapılmasının Önemli Katkı Sa...

12’incisi 28-30 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslararası İstanbul Moda Fuarı’nın (IF) bundan sonraki dönemlerde İstanbul Moda Haftası olarak organize edilmesi gerektiğini söyleyen IF Konseyi Başkanı Kenan Koç, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birliği’nin (İTKİB) düzenlediği Genç Moda Tasarımcıları yarışması ve defilelerin, IF ile aynı tarihlerde yapılmasının önemli katkı sağlayacağını söyledi.

İstanbul Fashion Week’in (İstanbul Moda Haftası) bir an önce belirlenmesi ve IF’in bu kapsamda düzenlenmesi gerektiğini belirten Koç, "Defileler de bu tarihte yapısın. Hatta indirim dönemi buna göre ayarlansın. İstanbul çevre ülkelerden alışveriş turlarının yapıldığı bir destinasyona dönüşsün" dedi.

Markalar da yer alsın

IF’in daha çok komşu ülkeler ile eski Doğu Bloğu ülkelerine yönelik olarak yapıldığını vurgulayan Koç, "Birleşmiş Markalar Derneği’nin (BMD) neden IF’e katılmadığı hep sorulur. Eğer fuarı ziyarete gelen kitle, hem alışveriş yapıp hem o markaların franchise’ını alacaksa BMD üyeleri de fuarda yer almak ister. İTKİB yönetimi artık bizimle aynı dili konuşuyor. Hep birlikte çalışırsak bunların hepsi gerçekleşebilir" diye konuştu. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nde (İHKİB) haziran ayında yaşanan seçimlerden dolayı fuar yer satışlarının geçen yılın gerisinde kaldığını belirten Koç, hızlı bir pazarlama çalışması yaparak geçen yılın üzerine çıkmaya çalıştıklarını söyledi.

4 bin yabancı

CNR Expo’da IF’e 250 firmanın katılması bekleniyor. Fuara yurtdışından ziyaretçi çekebilmek için yaptıkları çalışmaları Kenan Koç şöyle aktardı: "Şu ana kadar Romanya, İngiltere ve Rusya’nin Krasnodar ve Kazan Bölgelerine Road Show düzenlenerek fuar tanıtımı yapıldı. İsrail ve Rusya’da (Moskova) yapılacak çalışmalar temmuz ayında tamamlanacak. Rusya’dan gelecek alıcı gruplarının uçak, konaklama masraflarını CNR karşılayacak. Romanya Kumaş Günleri, Hong Kong Moda Haftası ve Kazakistan Moda Şov ile işbirliği yapıyoruz. Yurtdışında dergi, gazete reklamlarına ek olarak havalimanlarındaki bilboardlar kullanıldı. Tekstil toptancıları merkezlerinde birebir görüşmeler yapıldı."

Merter markaları ilk kez ortaya çıkacak

MERTER Markalar Birliği’nin (MMB) ilk kez IF’e katıldığını belirten Koç şunları anlattı: "1100 metrekarelik bir alanda ürünlerini sergileyecekler. MBB, fuarda ’Şimdi sıra bizde’ sloganıyla Türkiye’de sunum sorununu tartışmaya açacak. Türkiyede ilk defa toptan sistemini tartışmaya açılacağı ve akıllı toptan sistemini hayatta geçirmek için çalışmaları anlatacaklar. Sunum Eksiklikleri başlığıyla fuarda akademik toplantı yapmak istiyorlar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title