Haberler

Hatay'da Yer Fıstığı Ekimi Başladı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yer fıstığı ekimine başlandı.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yer fıstığı ekimine başlandı. Bin 500 dekar alanda toprakla buluşturulan fıstık ekiminden yaklaşık 700 ton yer fıstığı üretilmesinin planlandığı belirtildi.

Yeniyurt mevkiinde kiraladığı 600 dekar alanda 6 yıldır fıstık ekimi yapan Adanalı üretici Ömer Şimşek, "Burada bulunan akrabalarımı ziyarete gelmiştim, bu alandaki arazilerin boş olduğunu görünce buraları değerlendirmek için arsa sahiplerinden araziyi kiralayarak fıstık üretimi yapmaya başladım. Yer fıstığı kalitesi açısından bir çok bölgeden daha verimli bir toprak yapısına sahip bu arazilerde geçtiğimiz yıl dekar başına 'jumbo' cinsi dediğimiz kalite yaklaşık 400 kilogram ürün elde ettim" dedi.

Üretici Ömer Şimşek, ekim çalışmalarının hava şartlarına göre yaklaşık 10 gün süreceğini, önce ekim yapılacak olan toprağı hazır hale getirerek tohumları toprak altındaki zararlılara karşı ilaçlayacaklarını, dekar başına traktör arkasına takılan ekim makinesi yardımıyla da 16 kilogram yer fıstığı ekimi yapacaklarını söyledi.

Ekim çalışmalarını yerinde inceleyen Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal da ilçede ağırlıklı olarak narenciye üretimi yapılmakta olduğuna dikkat çekerek, "Son yıllarda narenciye ürünlerinin ihracat pazarındaki sıkıntılar nedeniyle ilçe müdürlüğü olarak alternatif ürün çalışmaları içerisindeyiz. Bu manada önder çiftçilerimizle bir çalışma içerisindeyiz. Şu içerisinde bulunduğumuz alanda bir çiftçimiz yer fıstığı üretimi yapmakta, ilçemizde yaklaşık bin 500 – 2 bin dekar alanda fıstık tarımı yapılmakta. Müdürlük olarak çiftçilerimize sürekli teknik destek ve bilgilendirmeler yapmaktayız" şeklinde konuştu.

Bölgenin özellikle toprak ve iklim bakımından yer fıstığına çok uygun olduğuna da dikkat çeken İnal, "Çiftçilerimiz üretiminden hasadına kadar sürekli ziyaret etmekteyiz. Bu vesileyle tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli bol kazanlar diliyorum diye" konuştu.

İlaçlanan yer fıstığı tohumları 15 dakika bekletildikten sonra ekim makinesine konularak gözetim altında sırayla 10-12 santim aralıkta toprakla buluşturuldu. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ömer Şimşek Yeniyurt Dörtyol Ekonomi Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title