Haberler

Halkbank'ın tartışma yaratan "Türk Lirası" reklamı Meclis'e taşındı: Yeni sistem önceden biliniyor muydu?

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün yapılan Kabine toplantısının ardından "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" sistemini duyurmuştu. Yeni sistemin tartışıldığı dakikalarda televizyonda Halkbank reklamına denk gelen vatandaşlar ise büyük bir şaşkınlık yaşadı. Erdoğan'ın duyurduğu mevduat sistemiyle ilgi reklam, akıllara "Sistem önceden biliniyor muydu?" sorularını getirirken, tartışma yaratan konu CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen tarafından bir soru önergesiyle Meclis'e taşındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yapılan Kabine Toplantısı sonrasında yeni ekonomi modeli "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat"ı duyurdu. Erdoğan'ın yeni sistemi duyurmasıyla günlerdir rekor üstüne rekor kırarak 18,34 seviyelerine kadar tırmanan dolar/TL bir anda 12 seviyelerine geriledi.

"NE ARA HABER ALDINIZ DA REKLAM ÇEKTİNİZ?"

Yeni sistemin tartışılmaya başlandığı dakikalarda ise dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Televizyon izleyen vatandaşlar Halkbank'ın Türk Lirası'yla ilgili reklamına denk gelince büyük şaşkınlık yaşadı. Halkbank'ın reklamı akıllara "Sistem önceden biliniyor muydu?" sorularını getirirken, sosyal medyada birçok kişi "Ne ara haber aldınız? Ne ara çektiniz?" sorularını yöneltti.

BANKA, REKLAMI SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN DA PAYLAŞTI

Halkbank'ın sosyal medya hesaplarından da paylaşılan reklamda "Paramızın gücüne güveniyoruz! Halkımızın Bankamızda değerlendirdiği Türk Lirasının her kuruşunu Üreten Türkiye için kocaman bir desteğe dönüştürmek en temel görevimiz: Ne mutlu bize! Bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin sembolü Türk Lirası ile halkımız kazanıyor, ülkemiz büyüyor!" ifadeleri yer aldı.

"DOLAR 18 LİRAYA KADAR ÇIKTI VE HABERİ OLANLAR DÖVİZLERİNİ TL'YE ÇEVİRDİ"

Reklam filmiyle başlayan tartışmalara CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de dahil olurken, reklamı alıntılayarak Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Halkbank bu reklamı ne zaman çekti? Demek bu mevduat kararının alınacağı çok öncesinden belliydi. Dolar 18 liraya kadar çıktı ve zirvedeyken haberi olanlar dövizlerini Türk Lirasına çevirdi. Şimdi bu liraların faiz garantisi halka yüklendi. Bunlar Sülün Osman'ı bile çırak çıkarır" ifadelerini kullandı.

Halkbank'ın 'Kur korumalı TL vadeli mevduat' sistemiyle ilgili tartışma yaratan reklamı Meclis gündeminde

"BİRİLERİNİN ÇOK BÜYÜK BİR VURGUN YAPTIĞI İDDİALARI GÜÇLENMEKTEDİR"

CHP'li Antmen, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına da bir soru önergesi verdi. Antmen'in verdiği soru önergesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dövize endeksli Türk Lirası Mevduatı Sistemine geçildiğini açıkladığı günün ertesinde Halkbank'ın reklam filminin paylaşıldığını belirterek "Bu reklam filminin çok önceden çekildiği ortada olduğuna göre döviz kurları zirvedeyken birilerinin çok büyük bir vurgun yaptığı iddiaları güçlenmektedir" ifadelerini kullandı.

Halkbank'ın 'Kur korumalı TL vadeli mevduat' sistemiyle ilgili tartışma yaratan reklamı Meclis gündemindeCHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen.

CHP'li Antmen şu soruları yöneltti:

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dövize endeksli Türk Lirası Mevduatı Sistemine geçildiğini açıkladığı 20 Aralık 2021 tarihinden hemen önce aynı gün dolar 18, Avro 20 Türk Lirası iken ertesi gün Dolar 12, Avro 15 Liraya düşmüştür. Bu reklam filmi çok önceden çekildiğine göre kimler dövizin bir anda düşeceğini biliyordu?
  • Bu kişilerin banka hesapları incelenmiş midir?
  • Büyük bir döviz vurgunu yaparak Türk Lirası alanlar ve yeni mevduat sistemiyle de bunların faizini vatandaşa yıkanlar kimler?
  • Bu reklam filmi hangi tarihte çekildi? Bu filmin çekilmesine ilk karar verildiği tarih nedir?
  • Kimlerin talimatıyla böyle bir film çekilmesi önceden kararlaştırıldı?
Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Alpay Antmen Halkbank Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

500

Yorumlar (22)

Amokachi:

Ben bir vatandaş olarak, sizin bu berbat ekonomi yönetiminize güvenmeyerek "6 ay sonra neler olur?" düşüncesiyle sıfır birikimle önümüzdeki senenin düğünlerinde takacağım takıları alabilmek için 30bin lira kredi çekiyorum. Altınları 950' den alıyorum. Siz ise tek bir hamlede dövize darbe vurup altının gramını 720' lere düşürüyorsunuz. Belirsizliğinize mi küfredeyim, insanları bu kadar zaman bu hale getirip; bu durumdan haberdar bir elin parmağını geçmez kesimi zengin ettiğinize mi küfredeyim?

166
116
yanıtYanıtla
Arif Zehir :

Veya komplolora gelmeyip ülke yönetimine mi güvenmelisin ? Balonun farkında olmazsan maalesef üzücü sonuç alırsın. Senin adına üzüldüm.

yanıt12
yanıt38
mustafa kılıç:

her şekilde ağlayanlardanım diyorsun yani

yanıt7
yanıt24
tövbekar 34:

mileti enayi yerine koyup servetine servet katanlari devleti soyup sogana cevirenleri kul hakki yetim hakki devlet mali yiyenleri ALLAH a havale ediyoruz

214
9
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Adım gibi eminim biliniyordu Euro 20 TL iken kimler kaç milyon Euro bozdurdu bunları açıklasınlar neden açıklamıyorlar ve o kişiler emin olun 12 den tekrar dolar Euro aldılar

160
52
yanıtYanıtla
Ferhan Erol:

Haa siz 25 30 Tl hayalleri kurarken cinlik peşindeyken kendinizi kurnaz sanarken devletin uyduğunu sandınız devletin tokatı ağır geldi anlaşılan beter olun

yanıt21
yanıt64
Eğrioturdoğrukonuş:

Benim gibi dolar düşse de çıksa da dolar almadım almayacağım. Ben türkiye de yaşuyorum TL yeterli bana. siz kısa yoldan köşeyi dönmek istersek duvara çarpıyorsunuz onu bunu suçlamayın. Yatırım yapacaksam altın hesabı açar oraya yatırırım yada gider bir tarla bahçe alırım.

114
89
yanıtYanıtla
ferhat atmaca:

o zaman tl olarak yatırım yap kardeşim 10 yıl sonra biriktirdiğin parayla sandalye alırsın.

yanıt21
yanıt4
Arif Zehir :

Ülkeyi her zaman aynı yöntemle terbiye etmeye çalıştıkları icin ve dolar sevicilerin tepkisini tahmin edilebildiği ve çözümü de buluyorsan birşeyler bilmek zor olmamalı

22
59
yanıtYanıtla
ADİLCE :

Başkan önceden uyarmıştı kendi paranıza güvenin döviz mağduru olmayın diye demek ki bir bildiği vardı faizi düşürün derken boş konuşmuyormuş tersini yapanlar öküz altında buzağı aramasın.

32
43
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title