Haberler

Haksen Genel Başkanı Çivi, Adana'da

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Haksen) Genel Başkanı Ayhan Çivi, Memur Sendikalarının, İdeolojik Çatışmaları Bir Tarafa Bırakıp Memurlar İçin Çalışması Gerektiğini Söyledi.

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, memur sendikalarının, ideolojik çatışmaları bir tarafa bırakıp memurlar için çalışması gerektiğini söyledi.

Çivi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC) düzenlediği basın toplantısında yeni kurulan konfederasyon hakkında bilgi verdi. Çivi, Nisan ayında kurulan sendikalarının 30 ilde temsilciliğinin oluşturulduğunu ve 2 bin 500 üyesinin bulunduğunu ifade ederek, "HAKSEN, tüm siyasi partilere eşit mesafede bir duruş sergileyecek. Amacımız, çalışanların haklarını koruyarak onları en iyi şekilde temsil etmek" dedi.

Türkiye'de bazı sendikaların siyasi partilerle bağ kurma çabasında olduklarını öne süren Çivi, "Sendika yöneticileri, çalışanların haklarını korumak yerine iktidar etrafında toplanarak, gerçekleştiremeyeceği vaatler veriyorlar. Böylece sendikacılığa bakış değişiyor. Ancak bizler çalışanlar için kurulduk. İktidarı da bir nimet aracı yerine, hizmet aracı olarak görüyoruz. Memur sendikaları ideolojik çatışmaların yerine memurlara hizmet etmelidir. Bugün Türkiye'de çalışanların yüzde 50'si sendikalara üye değil" diye konuştu.

Memura Ocak ayında yüzde 2 oranında zam verildiğini ve Cumhuriyet tarihinin en düşük zammı olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Hükümet memur zammını enflasyon oranında verdiğini iddia ediyor. Oysa enflasyon daha ikinci aydan şaştı. Enflasyon yüzde 5-6 düzeylerinde. Ancak farkı hala memur alamadı. Temmuz ayında yüzde 6.38 olması beklenen enflasyon yüzde 8 düzeyinde olacak. 3 Temmuz'da enflasyon rakamları açıklanacak. Beklentiler yüzde 8 düzeyinde. Memura 2. zam olarak yüzde 15 olarak yansıtılmalıdır." Çivi, KEY ödemelerinde hesaplamanın Şubat ayına göre yapıldığının belirterek, yapılan 2 aylık erteleme nedeniyle ortaya çıkan 6 aylık gecikmenin yasal faizinin de ödenmesini istediklerini, bu konuda yargıya başvuracaklarını söyledi.

Çivi, KEY ödemelerinin 15 yıldan bu yana bir türlü verilememesini eleştirerek, "Ancak, 3 defa yapılan ertelemeler nedeniyle listeler memurlar mağdur durumda" dedi.

(FK-MT-RA-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Neler dedi neler! Aziz Yıldırım'dan ortalığı ayağa kaldıran sözler

Neler dedi neler! Aziz Yıldırım'dan ortalığı ayağa kaldıran sözler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title