Haberler

Gso Mesleki Eğitim Merkezi Türkiye'ye Örnek Oldu

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Mültecilerle ilgili Özel Programlar Daire Başkanı Sylvia Morgenroth ve Mültecilerle ilgili Programlar Türkiye Masası Başkanı Konrad Sternisko ile beraberindeki heyet Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’ne (GSO-MEM) ziyarette bulundu.

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Mültecilerle ilgili Özel Programlar Daire Başkanı Sylvia Morgenroth ve Mültecilerle ilgili Programlar Türkiye Masası Başkanı Konrad Sternisko ile beraberindeki heyet Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi'ne (GSO-MEM) ziyarette bulundu. GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Akınal ile bir araya gelen heyet çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Alman Kalkınma Bakanlığı heyetine GSO-MEM'in kuruluş süreci ve hayata geçirdikleri projeleri anlatan Cevdet Akınal, "Burayı kurarken bu kadar kısa sürede bu denli büyüyeceğini biz bile hayal etmiyorduk. Mesleki eğitim merkezimiz şu anda Türkiye'ye model oldu. Bizi ziyaret eden heyetler burayı model alıyor ve kendileri de böyle bir merkez yapmak için bizden destek istiyorlar" dedi.

GSO-MEM'in sunduğu imkanlarla hem sanayicilerin kalifiye eleman ihtiyacını karşıladığını hem de meslek ve iş sahibi yaptığını belirten Akınal, "Organize sanayi bölgemizde binin üzerinde firma bulunuyor. Nitelikli elemana her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Sektör temsilcilerimizle yaptığımız toplantılar neticesinde onların taleplerine göre verilecek eğitimlere karar veriyoruz. Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) ile de bu çerçevede projeler geliştirdik. GIZ işbirliğinde yaptığımız projelerde bin 800 kişiye eğitim verdik. Türk vatandaşları ve Suriyelilere hem mesleki eğitim veriyor hem de iş sahibi yapıyoruz" diye konuştu.

Yapılan görüşmenin ardından GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Akınal ve GSO-MEM Müdürü Yusuf İymen Alman Kalkınma Bakanlığı heyetine mesleki eğitim merkezini gezdirdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Gaziantep Sanayi Odası Kalkınma Bakanlığı Türkiye Ekonomi Haberler

Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, adliyeden tespih sallayarak çıktı

Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, adliyeden tespih sallayarak çıktı

Benzin istasyonunun yanındaki palet fabrikası alev alev yanıyor! Ekipler yangınla mücadele için bölgede

Benzin istasyonunun yanındaki palet fabrikası alev alev yanıyor! Ekipler yangınla mücadele için bölgede

AK Partili vekilin eli cebinde yaptığı konuşma TBMM'de tansiyonu yükseltti

AK Partili vekilin eli cebinde yaptığı konuşma TBMM'de tansiyonu yükseltti

Bakmadan Geçme

E – Okul ne zaman kapanıyor 2024? E – Okul not girişi, devamsızlık girişi hangi tarihte kapanıyor? Brezilya - Polonya voleybol maçı ne zaman? Brezilya - Polonya voleybol maçı hangi tarihte, hangi kanalda? Payidar Gondol nedir? Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ne hediye etti? Teşrik tekbiri ne zaman başlar, ne zaman getirilir? Teşrik tekbiri hangi gün başlayacak? YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN 2024? YKS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanır? YKS ne zaman açıklanacak? TYT- AYT- YDT ne zaman açıklanacak? ÖSYM YKS sonuçları nereden öğrenilir? HRANT DİNK KİMDİR? Hrant Dink kaç yaşında ve neden öldü? Motorine zam gelecek mi? Mazot fiyatı ne kadar olacak? Benzine ve motorine zam gelecek mi? EURO 2024 ne zaman? Avrupa Futbol Şampiyonası nerede, hangi şehirlerde? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ #9728 12 Haziran (bugün) hava durumu nasıl? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava sıcaklığı kaç derece? Altay Bayındır, Beşiktaş ile mi anlaştı? Altay Bayındır, Beşiktaş'a mı gidiyor? Müge Anlı sezon finali ne zaman? Müge Anlı İle Tatlı Sert sezon finali mi yapacak, ne zaman? Müge Anlı sezon finali tarihi! Bugün voleybol maçı var mı? 12 Haziran kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? Voleybol milli takım maçı hangi kanalda? Voleybol milli takım Türkiye - Tayland ne zaman, saat kaçta? Voleybol kadınlar ligi filenin sultanları maçı hangi kanalda? Filenin sultanları maçı saat kaçta, nerede yayınlanacak?
Nihal Olçok, Ayşe Ateş ile görüşen Erdoğan'a seslendi: Ben de bu 2 kişinin katilini arıyorum

Nihal Olçok, Ayşe Ateş ile görüşen Erdoğan'a seslendi: Ben de bu 2 kişinin katilini arıyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title