Haberler

Gölecik Barajı'nda Çalışmalar Sürüyor

Bursa’nın Karacabey ilçesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Gölecik Barajı’nda çalışmalar devam ediyor.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Gölecik Barajı'nda çalışmalar devam ediyor.

Yapımı devam eden Gölecik Barajı'na giden DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, projelerin son durumunu yerinden inceledi. Gölecik Barajı'nın bir an önce tamamlanması için çalıştıklarını ifade eden Hayati Çelenk, "Barajımız 92 metre yüksekliğinde. 45 bin dekar arazinin sulanacağı ve de içme suyu maksatlı bir baraj. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Herhangi bir sıkıntımız yok. Ödenek problemimiz yok. Bir an önce barajı bitirip Karacabey'deki çiftçimize ve Karacabey'de yaşayan insanlarımızın içme suyunu sağlamak için canla başla çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Proje Müdürü Mustafa Bilgiç ise, "Bu yılın başında inşaatımıza başladık. Süratle inşaata devam ediyoruz. 2 ay içinde baraj gövdesinin beton faaliyetine başlamış olacağız. Ondan sonra baraj kademe kademe yükselecek. En geç 2020 yılının Nisan ayında Gölecik Barajı'nı bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Barajın Karacabeylilerin 50 yıllık bir hayali olduğunu kaydeden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, "İlçemiz, yıllardır hepimizin hayallerini süsleyen büyük gerdanlığına nihayet kavuşuyor. İlçemiz çeşmelerinden en az 50 yıl süre ile sağlıklı içme suyu akacak. Gölecik suyunun kalite ve nefasetini hepimiz biliyoruz. Bunun yanı sıra baraj, 40 bin dönümlük bir araziyi de sulu tarıma kavuşturacak. Bir bölgede bir baraj yapılırken ikincisinin yapımına başlanmamasına rağmen, Karacabey'de Gölecik Barajı'yla beraber Yeşildere Barajı'nın başlamasını sağlayan Bakanımız Veysel Eroğlu'na tüm Karacabeyliler adına teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Proje tamamlandığında, Karacabey'e ait Gölecik, Şahinköy, Karasu, Fevzipaşa, Arız, Tophisar, Dağkadı, Çavuşköyve Danışment köylerinde toplam 45 bin 870 dekarlık araziye su temin edecek. Aynı zamanda Gölecik Barajı Karacabey ilçe merkezi ve çevresinin ihtiyacı olan yıllık 7,44 milyon metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ali Özkan Karacabey Ekonomi Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title