Haberler

Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin Özelleştirilmesi

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin (GEDAŞ) özelleştirmesinin "hayırlı olması" temennisinde bulunarak, sanayiciler olarak beklentilerinin kesintisiz ve temiz enerji temini...

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin (GEDAŞ) özelleştirmesinin "hayırlı olması" temennisinde bulunarak, sanayiciler olarak beklentilerinin kesintisiz ve temiz enerji temini olduğunu söyledi.

Yorgancılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir ve Manisa'nın elektrik dağıtım faaliyetini yürüten Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin özelleştirilmesinde nihai pazarlık görüşmelerinin tamamlandığını hatırlattı.

Dağıtım ihalesini alacak firmadan iyi hizmet beklediklerini ifade eden Yorgancılar, şunları kaydetti:

"Bugün İzmir'de elektrik kaçakları yüzde 7 seviyelerinde. Bunun yaklaşık yüzde 4-5'inin hat kaçaklarından oluştuğu dikkate alındığında, İzmir elektrik kaçağının en az olduğu yerlerden bir tanesi. Kim alırsa alsın sanayicinin temiz, kesintisiz elektriğe ihtiyacı var. Özelleştirme hayırlı olsun. Sanayici olarak bizim beklentimiz, kesintisiz ve temiz enerjidir. İzmirli'nin tek istediği şey tüm dünyada olduğu gibi temiz enerjidir."

Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin TEDAŞ'a ait yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirme ihalesinde, en yüksek teklifi 1 milyar 231 milyon dolar ile Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu verdi.

Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Fazilet Özer - İZMİR

Kaynak: AA / Ekonomi

Gediz Elektrik Dağıtım İzmir Ege Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title