Haberler

Faiz kararı sonrası asgari ücret 24 saatte 38 dolar eridi

Güncelleme:

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde 485 dolara denk gelen asgari ücret, dolar/TL'nin bu sabaha karşı 25,48 seviyesini görmesinin ardından 447 dolara kadar geriledi. 24 saatten az bir sürede asgari ücrette dolar bazındaki düşüş yüzde 8'e yaklaştı.

Seçimin ardından döviz kurlarında başlayan yükseliş, Merkez Bankası'nın 27 ay sonra gelen faiz artırımı kararı sonrası deyim yerindeyse pik yaptı.

ASGARİ ÜCRET DÜN 485 DOLARI GÖRMÜŞTÜ

Net asgari ücret 20 Haziran Salı günü 11 bin 402 TL olarak belirlendiğinde, o günkü kurla bu rakam 483 dolara denk geliyordu. Merkez Bankası'nın (TCMB) dünkü faiz kararı öncesinde dolar kuru 23,49'a kadar gerilerken, asgari ücret de 485 doları görmüştü.

BUGÜN 447 DOLARA GERİLEDİ

Faiz kararı sonrasında dolar kuru bu sabah 25,48'i gördü ve böylece asgari ücret 447 dolara kadar geriledi. Böylece asgari ücret 24 saat bile olmadan 38 dolar eridi. Bir günde asgari ücrette dolar bazındaki düşüş 7,8'e ulaştı.

"NET ASGARİ ÜCRET 300-400 DOLAR ARASINDA OLMALI"

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, iki hafta önce yaptığı açıklamada, net asgari ücretin 300-400 dolar arasında olması gerektiğini öne sürmüştü.

TEKRAR AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALACAK

Döviz kurlarındaki artışın yeni enflasyon dalgasını tetiklemesiyle asgari ücretin tekrar açlık sınırının altına düşmesi bekleniyor. Türk-İş'in açıkladığı açlık sınırı, Mayıs 2023'te 10 bin 360 TL olmuştu. Yoksulluk sınırı ise 33 bin 750 TL olarak hesaplanmıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Merkez Bankası Asgari Ücret Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Bakmadan Geçme

Yusuf Yazıcı hangi takımda oynuyor? Yusuf Yazıcı hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Semih Kılıçsoy hangi takımda oynuyor? Semih Kılıçsoy hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Cenk Tosun hangi takımda oynuyor? Cenk Tosun hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Bertuğ Yıldırım hangi takımda oynuyor? Bertuğ Yıldırım hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Arda Güler hangi takımda oynuyor? Arda Güler hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Barış Alper Yılmaz hangi takımda oynuyor? Barış Alper Yılmaz hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Kerem Aktürkoğlu hangi takımda oynuyor? Kerem Aktürkoğlu hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Kenan Yıldız hangi takımda oynuyor? Kenan Yıldız hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Yunus Akgün hangi takımda oynuyor? Yunus Akgün hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? İrfan Can Kahveci hangi takımda oynuyor? İrfan Can Kahveci hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Salih Özcan hangi takımda oynuyor? Salih Özcan hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Orkun Kökçü hangi takımda oynuyor? Orkun Kökçü hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Okay Yokuşlu hangi takımda oynuyor? Okay Yokuşlu hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Kaan Ayhan hangi takımda oynuyor? Kaan Ayhan hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? İsmail Yüksek hangi takımda oynuyor? İsmail Yüksek hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024?
Diyarbakır'da parkta dans eden gruba 'tekbirli' saldırı

Diyarbakır'da parkta dans eden gruba "tekbirli" saldırı

500

Yorumlar (10)

Murat Vatansever:

DURMAK YOK YOLA DEVAM! DAHA ALMADAN BİTTİ!

128
5
yanıtYanıtla
Adil Basyigit:

Dıjjj güçler asgari ücrete el attı

59
1
yanıtYanıtla
Samet Aslan:

Uçuracagız demediler mi:)))

40
3
yanıtYanıtla
taner ipek:

Abi sen uçmadıysan gelip alalım ehue

yanıt1
yanıt3
hasan demir:

Asgari ücret vatandaşın eline geçmeden. Yarısı zama gitdi. Kalanda elektrik su doğalgaz telefon kira. Yemeye içmeye gezmeye alış verişe kiredi kartına devam

41
0
yanıtYanıtla
Dengiz Elm:

Reisim obezitenin önüne geçmek için fakirleştiriyor bizi hep bizim için bizim iyiliğimiz için dua edin ben ediyorum bed.

37
1
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Fakirleştiriliyoruz. Alınan ücret ve maaşlar asgari ücretin altında kalıyor. Demek ki daha da fakirleşeceğiz .Kur artınca iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. İki yüz liramız 9 dolara düştü , Türk Lirası yerlerde , nereye gidiyoruz böyle..

18
0
yanıtYanıtla
taner ipek:

Bu ekonomi şayet düzelmezse 1 yıl içerisinde hemen bir erken seçim yapıp sn rte yi reisi cumhur yapmalıyız bu çokomelli bakın

15
1
yanıtYanıtla
Temel Temel:

Allah biz dar gelirlileri ve ülke ekonomisini bu hale getirenleri iflah etmesin inşallah. son nefeslerinde rabbim zahmet versin.

14
1
yanıtYanıtla
Güven Çelik:

Fakir daha çok fakir olsun yola devam

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title