Haberler

Memurlar, Maaş Bordrosunu Yiyerek Sıradışı Bir Eylem Yaptı

Güncelleme:

HAKSEN üyesi bir grup memur, 2014 yılında memur maaş zammının, enflasyon rakamlarının altında kaldığı gerekçesiyle maaş bordrolarını yedi.

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) üyesi bir grup memur, 2014 yılında memur maaş zammının, enflasyon rakamlarının altında kaldığı gerekçesiyle eylem yaparak maaş bordrolarını yedi.

Güven Park'ta basın açıklaması yapan HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, memur maaşlarının enflasyon karşısında sürekli eridiğini belirtti.

Geçen yıl yetkili sendikalarla hükümet arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde tüm memurların maaşlarına seyyanen 175 lira zam yapıldığını, buna karşın yetkili sendikaların onayıyla yıllardan beri Bütçe Kanununda yer alan enflasyon farkı uygulamasının 2014 için yürürlükten kaldırıldığını söyledi.

4 BUÇUK MİLYON KİŞİ MAĞDUR OLDU

Çivi, "Yetkili memur konfederasyonunun bu sorumsuz tutumu sebebiyle 2 milyon memur, yaklaşık 2,5 milyon emekli maalesef 2014 yılında enflasyon ne çıkarsa çıksın, memur maaş kayıpları ne olursa olsun, sıfır enflasyon farkı alacaktır. Dolayısıyla da sendika yaklaşık 5,5 milyon insanın ahını alacaktır. Bilmiyorum bu ahın altından kalkabilecekler mi?" diye konuştu.

MEMURUN ELİNDE BİR ŞEY KALMADI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2014'ün yedi aylık döneminde enflasyon rakamının yüzde 6,18 olarak gerçekleştiğine dikkat çeken Çivi, 12 aylık ortalama memur maaş zammının ise 6,76 olduğunu söyledi.

Memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı alamayacağını dile getiren Çivi, bu erimeden dolayı hizmetlinin cebinde 33 lira, memurun cebinde ise 11 lira kaldığına dikkat çekti.

TORBA YASAYA EKLEYİN ÇAĞRISI

Milletvekillerine seslendiklerini kaydeden Çivi, Torba yasaya 2014 enflasyon farkıyla ilgili de bir maddenin eklenmesini, memur ve emeklilerin haklarının göz ardı edilmemesini istedi.

Çivi, Türkiye'nin yılın ilk çeyreğinde büyüdüğüne de işaret ederek, "Neden biz büyümeden pay alamıyoruz, bu büyüme nereye gidiyor?" dedi.

Yasal ve hukuki haklarını da kullanacaklarını bildiren Çivi, ek ödemelerin memur emeklillerinin de maaşlarına yansıması için yargıya gideceklerini söyledi. Çivi, enflasyon farkına ilişkin de Maliye Bakanlığına başvuracaklarını anlattı.

Açıklamanın ardından HAKSEN üyesi memurlar, aldıkları maaşlarla ay sonunu getiremedikleri gerekçesiyle tepki göstererek maaş bordrolarını

Kaynak: AA / Ekonomi

Hak Sendikaları Konfederasyonu Ayhan Çivi Memur Ekonomi Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Öldürülen motokuryenin babası emekli albay çıktı: 25 bin asker geçti elimden ama çocuğumu koruyamadım

Öldürülen motokuryenin babası emekli albay çıktı: 25 bin asker geçti elimden ama çocuğumu koruyamadım

500

Yorumlar (4)

mardini:

o malum sendikadan istifa edin sizi hükümete peşkeş çeken bir sendikada ne işiniz var öyleyse...

12
0
yanıtYanıtla
ank:

Yazık tabi memur perişan üzülüyorum dirsek çürütmüşler peki taşoren firmalarda çalışan asgari ücretli ne yapsın çocuğunu okutamıyor ev kirası okul masrafı çocuğun yol parası elektrik su tabi asgari ücretlinin çocuğuda aynı duruma düşecek taşeron firmalarda çalışma durumunda kalacak bide biz dirsek çürüttük diyorlar sizi okutabilen vardıda okudunuz asgari ücretli okutsunda görüyüm nasıl okutabiliyormuş aynı durum emeklinin de başında

4
1
yanıtYanıtla
atakanm@m.m:

Hiçbir kanal bu haberi vermiyor bu nasıl memleket

4
0
yanıtYanıtla
kaya:

Yine o bodroları memurlar yemiştir sendika başkanı yemişmi merak ettim.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title