Haberler

Eti Maden'de 2017 Rekorlar Yılı Oldu

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Özgür Saç, "Eti Maden 2017 yılını tarihi rekorlarla tamamladı.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Özgür Saç, "Eti Maden 2017 yılını tarihi rekorlarla tamamladı. 2 milyon 200 bin ton satış rakamı ve 890 milyon dolar hasılat elde edilmiştir" dedi.

Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen seminerde Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Bandırma İşletme Müdürlüğü tarafından çiftçilere Etidot-67 Borlu Gübre'nin tanıtımı yapıldı. Seminerde Eti Bor işletmelerinin mali durumu da anlatıldı.

Tanıtım toplantısına katılan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Özgür Saç, Eti Maden'in 2017 yılı rakamlarını paylaştı. Saç "Eti Maden 2017 yılını tarihi rekorlarla tamamladı. 2 milyon 200 bin ton satış rakamı ve 890 milyon dolar hasılat elde edilmiştir. Bu hasılatın 823 milyon doları da yurt dışından direkt ülkemize döviz kazandırılarak hem katma değer sağlanmış, hem de cari açığımızın azalmasına katkı sağlamıştır. Bandırma Eti Maden İşletmeleri de 2017 yılını 341 bin ton satış, 553 milyon TL hasılat ve 250 milyon TL kar ile tüm zamanların rekorunu kırarak tamamladı. Aynı şekilde Eti Maden'in diğer tesisleri de 2017 yılını satış ve hasılat rekorları ile tamamlamıştır" dedi. Genel Müdür Yardımcısı Saç, Bandırma'ya 2018 yılında kurulacak ikinci Etidot-67 Üretim Tesisi'nde 20 milyon TL'lik yatırım bedeli ile 32 yeni istihdam sağlanacağını açıkladı.

Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürü Münir Yahşi ise konuşmasında Bandırma'ya yapılacak yeni Etidot 67 Tesisini anlattı. Yahşi, 2018 yılında ikinci Etidot-67 fabrikasının inşaatına başlanacağını belirterek, Ocak ayında ihalesi yapılan fabrikanın yakında inşaatına başlanarak faaliyete hızla geçeceğini ifade etti.

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı ise hükümetin tarım politikalarını ve teşvik programlarını anlattı.

Açılış konuşmalarının ardından Eti Maden ve Etidot 67 Tanıtım Filmleri izlenirken, sırasıyla Eti Maden Teknoloji Geliştirme Dairesi Başkanı Evren Şengül, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Aydın Güneş, BOREN adına Sinem Karakaş ve Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Sait Gezgin çiftçilere bilgilendirme sunumları gerçekleştirdi. Seminer Bandırma'daki Eti Maden Tesisleri'ne yapılan inceleme gezisi ile sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Eti Maden Balıkesir Bandırma Borlu Ekonomi Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title