Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: "Türkiye, Enerjinin Şah Damarı"

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı'nın yayın organı olan İTÜ Vakfı Dergisi, Türkiye'de enerji konusunu masaya yatırdı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı'nın yayın organı olan İTÜ Vakfı Dergisi, Türkiye'de enerji konusunu masaya yatırdı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Tamer Yıldız, dergiye verdiği röportajda, Türkiye'nin enerjinin şah damarı olduğunu dile getirerek, 10 yılda elektrik üretiminden, dağıtımına, iletimine kadar tüm enerji sektörüne 50 milyar dolarlık yatırım yapıldığını bunun da yüzde 61'nin özel sektör tarafından gerçekleştiğini söyledi. Bakan Yıldız, bugüne kadar enerji konusunda hiçbir yerde yayınlanmamış birçok sorunun cevabını vererek özellikle petrol ve doğal gaz boru hatları ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin 10 yıl önce sıfır düzeyinde olan rüzgar enerjisin de, Avrupa'da ilk 10'a girdiği müjdesini de veren Bakan Yıldız, Akkuyu Nükleer santrali inşaatının 2014 yılında başlayacağını da belirtti.

Türkiye Kömür işletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aktaş ise dergiye yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sahip olduğu zengin linyit yataklarından bahsederek, mevcut kömür rezervlerinin Türkiye'ye ye 176 yıl yeteceğinin altının çizdi. Aktaş, TKİ'nin bünyesinde 30 bin kişiye istihdam sağladığını da dile getirdi. Dergide yer alan röportajda özellikle Cumhuriyetimizin 100.yılı olan 2023 yılına kadar tüm yerli potansiyellerimizin ekonomiye kazandırılacağını da belirten Aktaş, elektrik enerjisi üretim kapasitemizin de 100 bin MW'a çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan da, bugüne kadar 13 elektrik dağıtım bölgesinin özelleştirilmesinin tamamlandığını hatırlatarak EÜAŞ'a ait HES'lerin büyük kısmının, termik santrallerinin de tamamının özelleştirilmesinin planlandığını söyledi.

Kırşan, yaptığı açıklamada özelleştirme faaliyetlerinin tamamlanmasıyla birlikte, kamunun finansman yükünün azalacağını, kayıp kaçaktan dolayı özellikle elektrik tüketicilerinin katlandığı maliyetlerin ciddi oranda düşeceğini, nakit akışı probleminin tamamen çözüleceğini, kesinti sayısı ve sürelerin de azalacağını belirtti.

İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Güven Ünal, "Türkiye Enerjide Dışa Bağımlılıktan Nasıl Kurtulur?" başlıklı makalesinde, ülkemizde olumsuz propagandalarla kömüre karşı bir önyargı oluştuğunu dile getirdi. Ünal, özellikle kömürden sıvı yakıt üretimi konusunda da detaylı bilgi vererek şehirlerin ısıtılmasında kömür yakan buhar santrallerinin özendirilmesine dikkat çekti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa Aktaş Taner Yıldız Türkiye Ekonomi Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title