Haberler

    Elektrikli Otomobil Alana 4 Bin Euro Yaklaşık 12 Bin Lira Prim

    Güncelleme:

    Almanya elektrikli otomobil için alıcıya 4 bin Euro, hibrit otomobil için 3 bin Euro prim ödeyecek.

    Elektrikli otomobil satışını teşvik etmek için prim miktarında anlaşma sağlandı. 1.2 milyar Euro teşvik bütçesi ayrılan anlaşma sonucunu Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble açıkladı. Buna göre elektrikli otomobil için alıcıya 4 bin Euro, hibrit otomobil için 3 bin Euro prim ödenecek. Ayrılan bütçeyi de otomotiv sanayi ile devlet yarı yarıya paylaşacak.

    NE ZAMANA KADAR SÜRECEK

    Fiyatı 60 bin Euro üzerindeki elektrikli otomobiller için ise teşvik verilmeyecek. Uygulama, 2020 yılına kadar geçerli olacak. Ancak bütçenin tükenmesi halinde uygulama erken sona erecek.

    Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, teşvik primininin 400 bin otomobile kadar yeteceğini söyledi.

    Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in verdiği bilgiye göre ise Almanya'da 50 bin civarında e-otomobil trafikte. Teşvik proğramıyla hükümet bu rakamı 500 bin otomobile çıkarmak istiyor.

    VERGİ DURUMU BELİRSİZ

    Teşvik planı mayıs ayında Bakanlar Kurulu'nda karara bağlandıktan sonra başlayacak. E-otomobiller için vergi kolaylığı konusunda henüz bir anlaşma sağlanamadı.

    Maliye Bakanı Schaeuble, otomotiv sanayisinin primleri karşılamak için otomobillere zam yapmasını önlemek istiyor.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Otomobil Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (6)

    ONE MINUTE:

    petrol sayesinde beleş yaşayan araplar naneyi yedi. şimdi ne satacaklar bakalım

    14
    1
    yanıtYanıtla
    fdogvı:

    Bu hibritli otomobiller acayip az yakıyor. Yakıt masrafı çok düşük diyorlar. Benzinden devlet iyi para kazandığı için Türkiye''ye gelmesi uzun seneler geçer.

    7
    6
    yanıtYanıtla
    gurbet:

    kafani yorma Turkiyeye satarlar zaten Dunyanin en pahali yakitini kullaniyor Turkiye ama halk gidisaattan soyulmaktan memnun, boyle arap sevicileri varken araplarla beraber daha cok soyarlar Turkiyeyi:)

    7
    5
    yanıtYanıtla
    elektrikli arabalar:

    elektrikli araçlar güzel ama bunlarında batarya kira ücreti var aynı benzin alır gibi her ay batarya kirası ödüyorsun bu olmasa çok güzel olurdu

    4
    3
    yanıtYanıtla
    FALSOCU:

    GELMEZ GELEMEZ KİM ALACAK KAÇAK PETROLÜ KİME VERGİYİ DAYATACAZ . DOLARI NASIL ZIPLATACAZ. AKILLI OLUN ALMAYIN ELEKTRİKLİ ARABAYI ÇARPILIRSINIZ.

    2
    2
    yanıtYanıtla
    100 kat fazla vergi öderiz devlet doymaz:

    türkiyede 30 olur artık

    0
    1
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title