Haberler

Türkiye resti çekti! F-35 görüşmelerinde ABD'ye 3 seçenek sunuldu

Güncelleme:

ABD'nin, Türkiye'nin F-35'ler için ödediği 1,4 milyar dolara karşılık F-16 teklifini yapmasının ardından önemli gelişmeler yaşanıyor. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, F-35'ler için ABD'ye 3 seçenek sunulduğunu açıkladı. Bilgiç, "Ya bu programa geri döneceğiz ya bize vadedilen uçakları alacağız ya da paramızı iade edecekler" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. F-35 programına değinen Bilgiç, ayrılmamızın sadece Türkiye'ye değil NATO'nun caydırıcılığına da önemli darbe vuran bir adım olduğunu anımsattı.

"AMERİKALI PAYDAŞLARIMIZLA BU SEÇENEKLERİ TARTIŞIYORUZ"

Bilgiç, "Bizim için seçenekler aslında basit: Ya bu programa geri döneceğiz ya bize vadeliden uçakları alacağız ya da paramızı iade edecekler. Bu çerçevede F-35 için ödediğimiz yaklaşık 1.4 milyar dolarlık meblağın F-16 modernizasyonu için kullanılması bir seçenek olarak gündemde. Bunu Amerikalı paydaşlarımızla tartışıyoruz ve bunun sonucuna göre de hareket edeceğiz" dedi. Bilgiç, Türkiye'nin yürütülen müzakerelerde ABD'den beklentisinin ilişkilerin etkin yönetimi, sorunların çözümü ve ABD'nin de "pozitif karşılık" vermesi olduğunu kaydetti.

Türkiye resti çekti! F-35 görüşmelerinde ABD'ye 3 seçenek sunuldu

"10 BÜYÜKELÇİ İÇİN HER TEDBİRİ ALIRIZ"

Büyükelçilerin Osman Kavala hakkındaki ortak bildirilerine ilişkin olarak Bilgiç, bu ülkelerin de yargıya müdahale edilmemesi gerektiğini bildiklerini söyledi. Bilgiç, "Türkiye devletine hiçbir şekilde bir ültimatom verilmesi kesinlikle kabul edilemez" dedi.

Bilgiç, 10 büyükelçi ile ilgili herhangi bir adım atılıp atılmayacağı konusunda ise "Türkiye egemen bir devlet egemen bir devlet olarak da gerekli gördüğü her türlü tedbiri yeri geldiğinde alabilir. Şu aşamada şöyle bir tedbir alıyor diye herhangi bir şey söylemiyorum ama bu haklarımız her zaman mevcut" diye konuştu.

Bilgiç, AB Komisyonu raporu konusunda ise raporun çifte standart yaklaşımıyla yazıldığını söyledi. Bilgiç, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin KKTC'nin kıta sahanlığını da içeren bir bölgede araştırma faaliyeti yürütmeye hazırlanması konusunda ise "mukabelede bulunuruz" uyarısı yaptı.

"REJİM İLE BİR TEMASIMIZ YOK"

Bilgiç, Suriye'ye ilişkin anayasa komitesi görüşmeleri devam ettiği sırada Esed rejiminin İdlib'de sivillere saldırması konusunda "Bu saldırı rejimin askeri çözüme yönelik tavrını koruduğunu gösteriyor" dedi. Bilgiç, Türkiye'nin siyasi çözümü öncelediğini ve bu yönde somut adımlar beklentisinde olduğunu ifade etti. Bilgiç, Suriye rejimi ile herhangi bir temaslarının bulunmadığını kaydetti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Tanju Bilgiç Türkiye Haberler

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Genelevde kimlik soran güvenlik görevlisini silahla vurdu

Genelevde kimlik soran güvenlik görevlisini silahla vurdu

18 yıl sonra tarihi ziyaret! Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin CHP'den ilk açıklama

18 yıl sonra tarihi ziyaret! Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin CHP'den ilk açıklama

Bakmadan Geçme

Filenin Sultanları maçı ne zaman 12 Haziran Çarşamba? Süper Lig ne zaman başlıyor 2024-25? #9917 Steam çöktü mü? 12 Haziran Çarşamba Steam sorun mu var? Karne tebrik mesajları, en güzel karne tebrik mesajları nelerdir? 2024 en güzel karne tebrik mesajları. 12 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Örnek karne görüşleri 2024! Öğretmenler için karne görüşleri örnekleri nelerdir? Karne görüşü örnekleri 2024! Karne görüşü ne yazılır? Öğretmen karne görüşleri örnekleri! 12 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 12 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 12 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 12 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 12 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 12 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 12 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 12 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 12 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
1 ay önce ailesini katledip intihar eden polisle ilgili bomba Olcay Kılavuz ve Sinan Ateş iddiası

1 ay önce ailesini katledip intihar eden polisle ilgili bomba Olcay Kılavuz ve Sinan Ateş iddiası

500

Yorumlar (10)

i güneş:

Bak sen rest çektik öyle mi ??

74
29
yanıtYanıtla
Edip Sevük:

Ekonomisi, rest çektiği ülkenin para birimine bağlı olan kişinin restini kim görecek

35
59
yanıtYanıtla
bekir yapici:

MIS MISTA MIS MIS GERCEKCI TEKLIF PARAYI GERI ÖDEME ARZUSU OLANDAN GELIR YOKSA SIZ ALACAKLI OLARAK TEKLIF GETIRSENIZ BILE ADAMIN ÖDEMEYE NIYETI YOKSA HAVADA KALIR ALAY KONUSU OLUR ABD BIZIM TÜRKIYEYE BORCUMUZ VAR PARAYI VEYA YERINE F 16 VERELIM DIYORMU DEMIYOR VEYA BIZ DUYMADIK 5-10 KALEM MALA DAHA ZAM YAPILIR O PARADA KARSILANIRZAT-I MUHTEREM ITIBARDAN TASSARUF OLMAZ DEMISLER.

46
47
yanıtYanıtla
LOLMarco TopLaner:

Boş haber biz süper güçte dünya sonuncusuyuz :D

32
54
yanıtYanıtla
ERKAN :

ŞİMDİ ABD DÜŞÜNSÜN :)

42
25
yanıtYanıtla
tövbekar 34:

abd kafiri niye düsünsün ucak almadan paralari abd ye pekes cekenler düsünsün

yanıt0
yanıt1
Güray Dilli :

Abd çok korkmuştur

34
17
yanıtYanıtla
pentakill lol:

uçak alacaksanız rusların yeni yaptığı uçağı alın. daha gelişmiş daha efsane.

32
17
yanıtYanıtla
Vatandaş :

Elindeki 20 mm'lik topları 30 mm. top atarda nasıl kullanacaksın? Geliştirdiğin milli füzeler de dahil stoğundaki o kadar NATO standardındaki füzeyi nasıl doğu bloğu uçağına entegre edeceksin? Teknolojisi, tüm standartları farklı uçağın eğitimini pilotlarına ve yer bakım ekiplerine kaç ayda vereceksin? NATO'nun dost-düşman tanıma sistemine entegre olamayıp NATO uçaklarını düşman olarak mı göreceksin? Yer bakım ekipmanlarını, iniş kalkış pistlerini mi değiştireceksin? Laf olsun diye konuşuyorsun.

yanıt18
yanıt9
Mehmet Arslan:

Alma Savaşada hayır yada daha iyisini yap bizim genç beyinlerimizin o embesillerden hiç bir zeka eksiği yok.

4
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title