Haberler

Ekonomi Muhabirleri Derneğinin Açıklaması

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesinden yapılan açıklamada, basın toplantılarının ikram, promosyon gibi ayrıntılardan soyutlanması isteğinde bulunacağı bildirildi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesinden yapılan açıklamada, basın toplantılarının ikram, promosyon gibi ayrıntılardan soyutlanması isteğinde bulunacağı bildirildi.

EMD İzmir Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, İzmir'de görevini bırakacak Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Seda Kaya'nın kendisini takip eden basın mensuplarıyla bir araya gelmek için düzenlediği toplantıda yaşanan olayın bütün tarafları son derece rahatsız ettiği belirtildi.

Toplantı sırasında ağız dalaşı ile başlayan ve ardından sokağa taşan küfürlü-yumruklu kavgaya dönüşen olayın muhataplarının haber takibi için orada görevlendirilen kişiler olmadığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Buna rağmen, olay 'gazetecilerin kavgası' olarak ev sahiplerine yansımış oldu. Günümüzde, bir yandan sarı basın kartı taşımasına rağmen gazetecilere akreditasyon verilmediği, diğer yandan ise insanların kendisini gazeteci olarak tanıtarak istediği her yere rahatça girebildiği bir dönem yaşıyoruz. Bu ironinin bir tarafını basın özgürlüğü adına düzeltmeye çalışmamız gerektiği gibi, etik değerlerimizi oluşturan diğer tarafını da ihmal etmememiz gerektiğine inanıyoruz.

Ekonomi muhabirleri olarak aramızda yaptığımız tartışmalarda; basın toplantılarının ikram, promosyon gibi ayrıntılardan soyutlanması isteğimizle birlikte, kurumlar nezdinde basın mensubu olmayanların da basın toplantılarına katılımının önüne geçilmesi için gerekli iletişimlerde bulunacağımızı belirtmek istiyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Seda Kaya İzmir Ege Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title