Haberler

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden bitki koruma ürünleri bayilerine bilgilendirme toplantısı

Güncelleme:

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bitki koruma ürünleri satışı yapan bayilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, mevcut çalışmalar, mevzuat değişiklikleri ve kare kod sistemi hakkında bilgiler verildi.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce bitki koruma ürünleri satışı yapan bayilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Düzce il genelinde ruhsatlı bitki koruma ürünleri satış yetkisine sahip bitki koruma ürünü bayilerine "Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ve Depolanması Hakkındaki Yönetmelik" çerçevesinde mevcut çalışmaları, mevzuat değişiklikleri, yeni uygulamaların aktarılması ve kare kod sistemi hakkında bilgiler verildi. Düzenlenen toplantıya İl Tarım Müdürü Esra Uzun, Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Doç. Dr. Ayşe Yazlık, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gülden Ak, İlçe Müdürleri, Bitki Koruma Ürünleri Bayi Sorumlu Yöneticileri, Bayi İşletme Sahipleri, İlçe Müdürlüğünde görevli teknik personeller olmak üzere 80 kişi katılım sağladı.

Bitki koruma ürünlerinin kullanılmasının azaltılması amacı ile alternatif mücadele metotlarının uygulanmasının önemine değinen Düzce Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun: "İlimizdeki tarımsal arazinin yüzde 80'inin yüzde 12 ve üzeri meyile sahip olduğu özellikle heyelan ve sel riski bulunan alanlarda yabancı otlarla mücadelede yabancı ot ilacının yerine otların 2 yada 3 kez biçilerek mekanik mücadele yönteminin tercih edilmesi gerekiyor. Çiftçilerin Kırsal Kalkınma Destekleri çerçevesinde yabancı ot mücadelesi için sırt pülverizatörü (mekanik, motorlu, otomatik) veya hidrolik tarla pülverizatörü makine ekipman desteklemelerine başvuru yapılabilir. Ayrıca tarımsal ilaçlarda kayıt ve izlenilebilirlik konusunda 2019 yılından bu yana Bitki koruma ürünleri sisteminin aktif bir şekilde kullanıldığı ilaçların üretim aşamasından nihai tüketiciye kadar takip edilebildiği ve bayilerin sistemi aktif olarak kullanması gerekiyor" ifadelerini kullandı. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Düzce Ekonomi Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title