Haberler

Doğduğu Evin Kapısını Makam Odasına Taktırdı

Güncelleme:

Bursa'da Kayapa Sanayi Bölgesi'ndeki bir ahşap imalat firmasının sahibi Yalçın Toy, doğduğu evin 200 yıllık kapısını fabrikasındaki makam odasına taktırdı.

Malatya'dan 4 aylıkken ailesiyle önce İstanbul, daha sonra Bursa'ya taşınan 54 yaşındaki iş adamı, doğduğu evin 200 yıllık kapısını fabrikasındaki makam odasına taktırdı.

Kayapa Sanayi Bölgesi'ndeki bir ahşap imalat firmasının sahibi Yalçın Toy, fabrikanın üretim bölümünü gören pencereye açılan kapıdan zaman zaman çalışanlarını izliyor. Toy, kapının kendisi için çok yüksek manevi değeri bulunduğunu söyledi.

"BAKTIM Kİ EVİN HER TARAFI YIKILMIŞ..."

Doğduğu evden 1961'de, 4 aylıkken taşındıklarını belirten Toy, İstanbul'un ardından Bursa'ya geldiklerini anlattı. Yıllar sonra bir proje için Malatya'ya gittiğini ve evini görmek amacıyla Darende ilçesine uğradığını belirten Toy, şöyle devam etti: "Baktım ki evin her tarafı yıkılmış, sadece kapı ayakta duruyor. Bu kapı beni çok cezbetti ve hemen söküp getirmeye karar verdim. Çarşıdan ustalar tuttum. Ustalar 'Bu kapıyı ne yapacaksın, bizde çok var' dedi. Ben de 'Bu kapı benim için özel. Bu kapının olduğu evde doğdum' dedim. Bunun üzerine ustalar kapıyı söküp getirdi."

KAPI OSMANLI DÖNEMİNE AİT

Toy, kapıyı fabrikasındaki odasına taktırdıktan sonra bununla ilgili araştırmalar yaptığını bildirdi. Doğduğu evin, dedesi tarafından Osmanlı döneminde vergi toplayan öşür ağasından satın alındığını öğrendiğini dile getiren Toy, "Öşür ağasından dedeme, daha sonra babama, sonra da bize sadece kapı olarak kaldı." ifadesini kullandı.

"BURAYA GELENLERDEN ÇOK İLGİ GÖRÜYOR"

Kapının 200 yıllık olduğunu tespit ettiğini anlatan Toy, şunları kaydetti: "Kapının hem manevi hem de tarihi değeri var. 'Geçmişine sahip çıkmayan, geleceğine sahip çıkamaz.' diyerek, geçmişime sahip çıkmak adına kapıyı söküp, fabrikamdaki en iyi yere, misafirlerimin de görebileceği şekilde odama getirdim, koydum. Kapı, buraya gelenlerden çok ilgi görüyor."

"BU KAPIYI YAPAN KİŞİ OLDUKÇA VARLIKLIYMIŞ"

Toy, kapının çok uzun yıllar dayanabilen sedirden yapıldığını belirterek, "Zamanında iyi bir ağaç seçtikleri için de kapı bugüne kadar gelmiş. Eskiden zenginlik sembolü, konakların, köşklerin tahtalarının genişliğine göre ölçülürmüş. Bu kapıyı yapan kişi de oldukça varlıklıymış." dedi.

Kapıyı getirince ailesinde duygusal bir ortam oluştuğunu söyleyen Toy, "Bu kapıda babamın çok hatırası var. Kapıyı gördüğünde bir hatırasını anlattı. Babam, kışın at sırtında giderken tipiye yakalanmış, yolunu kaybetmiş ve donma tehlikesi geçirmiş. At gece vakti gelip bu kapıyı tekmelemiş, ev halkını uyandırmış ve babamı kurtarmışlar." diye konuştu.



Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500

Yorumlar (13)

KUDRET:

HELAL OLSUN NEREDEN GELDİĞİNİ UNUTMAK İSTEMİYO. . .

18
0
yanıtYanıtla
Tahir BİNGÖL:

Değerli büyüğüm. Sizin gönlünüzün ve yüreğinizin kapısı, Yüreğiniz çok büyük ve asalet sahibisiniz. Allah daima sizinle olsun. .

9
0
yanıtYanıtla
Kerim.:

Zaten geçmişlerini unutanların gelecekleride olamaz.

5
1
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

DUA EDERİM HERGÜN EĞER ÖZÜMÜ KAYBEDECEKSEM RABBİM BENİ BENDEN GEÇİRECEK ŞEYLER VERMESİN. . . NE GÜZEL BAKTIKÇA ÖZÜNÜ HATIRLAR, ŞÜKREDER. . ÇOK ŞÜKÜR BUGÜNÜMEDE YARINIMA DA

6
0
yanıtYanıtla
korkusuz korkak:

zevkli adamis

4
1
yanıtYanıtla
CAN KAN:

ÖRNEK OLUP YAYGINLAŞMALI

3
1
yanıtYanıtla
GM:

ADAM NEREDEN GELDİĞİNİ UNUTMAMAK İÇİN YAPMIŞ HELAL OLSUN . KAYSERİ BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ DE ÖĞRENCİNİN BİLET PARASINA GÖZ DİKTİ ÇALIŞAN SİGORTALI ÖĞRENCİLERİN VİZESİNİ YAPMIYOR AKP BELEDİYESİ .

3
1
yanıtYanıtla
koftecituncay.de:

Hemserim 4 dörtlük is yapmis bir malatyali olarak seni tebrig ederim sahsim adina !!! yoktan var edilmis bir halkiz mecazi anlamda o tahta kapi altin kapli kapidan daha deyerlidir. . .

3
0
yanıtYanıtla
wanlı:

helal olsun adama

2
1
yanıtYanıtla
KAYSERİLİ:

GEÇMİŞE ÖZLEM. AMA ZAMAN GERİ GELMİYOR. KÖYÜMDEKİ EVİMİZ ŞİMDİ DURSAYDI NE GÜZEL OLURDU.

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title