Haberler

Diyarbakır'da 10 bin kişilik istihdam alanı oluşturacak proje için ilk adım atıldı

Güncelleme:

İşsizliğin en fazla olduğu illerimizin başında gelen Diyarbakır'da yaklaşık 10 bin kişilik istihdam sağlayacak olan ve kentin sanayisine katma değer sunan Karacadağ Organize Sanayi Bölgesi için ilk adım atıldı.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa yolunda 295 hektarlık alan üzerine kurulacak olan Karacadağ Osb'de 179'u işletmelere dönük sanayi, 43'ü donatı alanı olmak üzere 222 parsel, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.

TAPU TESLİMİ GERÇEKLEŞTİ

Tapu ve Kadastro 7. Bölge Müdürlüğünde gerçekleşen tapu teslimine, Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, 7. Bölge Müdürü Murat Çalık, İl Kadastro Müdürü Cengiz Çetinkaya, Kayapınar Tapu Müdürü Ersin İde, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Esat Yeşil ve Karacadağ OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Beşir Yılmaz ile Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Özkılıç katıldı.Parsel tapuları, İde ve Yılmaz ile Özkılıç arasında imzalanan protokolün ardından Yeşil'e teslim edildi.

Diyarbakır'da 10 bin kişilik istihdam alanı oluşturacak proje için ilk adım atıldı

2020 PROGRAMI İÇERİSİNDE DEĞERLENDİRİLİYOR

Bakanlık tarafından 2020 yılı yatırım programı içerisinde değerlendirilen Karacadağ OSB'de en küçüğü 6, en büyüğü 28 dönümlük sanayi parselleriyle mesleki ve teknik öğretim alanı, atık su arıtma tesisi, otopark, sağlık tesisi, idari ve sosyal alanlar ile gölet bulunacak.

10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM ALANI OLUŞTURACAK

Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası (DTSO) ile Diyarbakır Ticaret Borsası iş birliğinde, yaklaşık 10 bin kişilik bir istihdam alanı oluşturacak olan Karacadağ OSB, kentin sanayisine katma değer sağlayacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Diyarbakır OSB Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Emre Kartal kim, tutuklandı mı? İsmail Kartal'ın oğlu kimdir? Hulusi Belgü kimdir? Hulusi Belgü görevi ne, nereli? Yapı Kredi Bankası satıldı mı? Koç Holding'ten açıklama geldi Ben Bu Cihana Sığmazam canlı izle! 21 Mayıs ATV canlı izle! Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölümde neler olacak? BBCS 67. bölüm izle! #128250 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Boston Celtics Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 21 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Yapı Kredi kimin? Yapı Kredi yerli mi, yabancı mı? 21-22 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Japonya Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Arjantin Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Survivor kim kazandı? 21 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? 21-22 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ben Bu Cihana Sığmazam 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500

Yorumlar (10)

Hatice:

Yazik her yere bayan aliyorlar erkekler boşda geziyi cagasi coluğu ekmek bekliyi

15
3
yanıtYanıtla
Ali:

Hic kimsenin issiz kalmadigi gelecek kaygisinin silinip atildigi gun iste o gun huzur uretkenlik mutluluk baki olacaktir

15
0
yanıtYanıtla
Hakan:

Dünyada böyle bir ülke olmazki.

yanıt1
yanıt2
FATİH:

Bu kadar karamsar olma Hakan.. Ama şöyle bir şey var: Ülkeyi fakirlikten zenginliğe ulaştıran nesil, bir sonraki hazıra konan nesilden daha hayırlı olarak tarihe geçecektir diye düşünüyorum..

yanıt1
yanıt1
Nesiller:

Bursa da bir mahalleye gittim. Yıldırım da. Sokaklarda 40-55 yaş civarı bir sürü erkek bomboş işsiz dolaşıyordu. Bunlara ne iş verebilirim diye düşündüm. O anda çok korktum. Zira zaman değişti ve onları el gücüyle yaptığı işleri artık makinalar yapıyor. Onların meslekleri bitti. Onlar kendilerini zamana uyarlamadı. Çok üzüldüm. İşsiz ve aç yığınlar.

4
4
yanıtYanıtla
Ahir zaman Kıyamet Yakındır:

Öyle deme gün gelir daha beter olursun. Işsiz ve aç yığını demek hoş bir tabir değil.

yanıt0
yanıt0
FATİH:

Camiye gitsinler..

yanıt3
yanıt3
BİZİM ELLER:

İstihdam sağlanıncaya kadar, tabi birde şansı torpili olursa ve ogüne kadar maddi olarak ayakta kalabilirse

5
0
yanıtYanıtla
Kemal:

Her yerde işsizlik sefalet diz boyu hangi şehir de işsiz yokki...her şey kan pahası.

3
0
yanıtYanıtla
Eminnn:

Doğmamış çocuğa don biçiyorlar. Daha nerde kurulacak bırak kurmayı 5 senede bitmez.

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title