Haberler

Diyarbakır'da KUYAP Projesi Tanıtım Çalıştayı

Güncelleme:

Diyarbakır'da Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi kapsamında eğitim ihtiyaç analizi çalıştayı gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından finanse edilen KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP) kapsamında eğitim ihtiyaç analizi çalıştayı gerçekleştirildi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen çalıştaya, DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Yönetim kurulu Üyeleri Şeyhmus Mete, Mesut Çelik, Mehmet Tekin, Aziz Odabaşı, meclis üyeleri, Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Temel, Kalkınma Ajansından uzmanlar, KOSGEP, İŞKUR, Ticaret Borsası ve çok sayıda KOBİ temsilcisi katıldı.

Türkiye'nin 15 ilinde (Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri, Van, Kastamonu, Sivas, Samsun, Elazığ, Kars, Erzurum, Kahramanmaraş ve Batman) işletme, çalışan ve işverenlerinin, insan kaynaklarına yatırım yoluyla küresel ekonomideki değişimlere uyum yeteneklerinin arttırılmasının hedeflendiği projenin tanıtım çalıştayında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar; İşletmelerin küresel ekonomide söz sahibi olması ve sürdürülebilir bir büyüme yakalaması adına yapılan bu tür çalıştayların büyük önem arz ettiğini belirterek, küreselleşen ekonomide teknolojinin geldiği son nokta düşünüldüğünde değişime ayak uydurmanın işletmelerin geleceği açısından ne derece önemli olduğunun altını çizdi. Sayar, "Ekonomik parametrelerin sürekli değişkenlik arz ettiği, rekabet koşullarının sürekli değiştiği, farklılaştığı bir dünyada kendini değişime kapatan hiçbir işletmenin yaşama şansının olmadığını hepimiz biliyoruz" dedi.

Sayar sözlerini şöyle sürdürdü; "TOBB tarafından finanse edilen ve bizim de iştirakçisi olduğumuz KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi yani KUYAP, uygulandığı illerde, işletmeleri küresel iş ortamına hazırlamayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda, hem işveren ve çalışanlara genel ve mesleki alanlarda eğitimler veriliyor, hem de Ticaret ve/veya Sanayi Odaları'nın eğitim alanında kurumsallaşmaları ve birer eğitim üssü haline gelmeleri yönünde önemli bir adım atılmış oluyor"

Çalıştayın devamında KUYAP Proje Koordinatörlerinden Emine Yüksel Şimdivar, Elazığ ve Ankara eğitim koordinatörleri Merih Güney ve Selver Mergen tarafından yapılan sunumda katılımcılara KUYAP Projesi hakkında detaylı bilgiler verildi.

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Avrupa Birliği ahmet sayar diyarbakır türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title