Haberler

Diyarbakır'da Enerji Geliştirme Konferansı Düzenlendi

Güncelleme:

"Diyarbakır Güneş Enerjisi Kapasite Geliştirme Projesi " tanıtım semineri Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Birleşik Krallık (İngiltere) Ankara Büyükelçiliği Refah Fonu kapsamında, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Lİfenerji işbirliğiyle gerçekleştirilen "Diyarbakır Güneş Enerjisi Kapasite Geliştirme Projesi"tanıtım semineri DTSO Konferans Salonunda gerçekleştirildi.


Seminere DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Metin Aslan, Mesut Altın, Lifeenerji temsilcileri Fırat Ezin, Ramazan Aslan ve işverenler katılımda bulundu. Projede Küresel sorunlara çözüm olabilmek adına güneş enerjisi alanında bilim ve yeniliğin teşvik edilmesi amaçlanıyor.


Projenin tanıtım seminerinde konuşan DTSO Başkan Yardımcısı Metin Aslan öncelikle Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamında barış için bir araya gelen farklı sivil toplum örgütlerinden, partilerden hayatını kaybeden vatandaşlara Allahtan rahmet dileyerek yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu. Aslan konuşmasında, güneş enerjisi santralleri yatırımlarının, enerji nedeniyle yaşanan savaşların ortasında olduğumuz bir coğrafyada, çok daha önem kazandığını belirterek, özellikle doğalgaz ve kömür gibi fosil yakıtların karbondioksit salınımına sebep olarak iklim değişikliklerine sebep olduğunu söyledi.


Aslan, elektrik üretiminde, taşımacılıkta, endüstride fosil yakıtların kullanılması ve ormanların yok edilmesi gibi insan faaliyetleri nedeni ile sera gazı salınımının artmasının bir bütün olarak eko sistem için gelecek açısından ciddi riskler oluşturduğunu belirtti. Dünya Bankası tarafından finanse edilen Yenilenebilir Enerji Projesi değerlendirme dokümanına göre Türkiye'nin zengin yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip olduğunun altını çizen Aslan sözlerini şöyle sürdürdü;

"Güneydoğu Anadolu Bölgesi 1.460 kWh/mertrekare yıl, yıllık güneş ışınımı ve 2.993 saat yıllık ortalama güneşlenme süresi ile Türkiye'nin toplam güneş radyasyonu açısından en zengin bölgesidir. Bu bağlamda DTSO olarak bizler de ilimizde son yıllarda yapılan çalışmalar ile birlikte farklı alanlarda güneş enerjisinden yararlanmak için bir takım girişimler başlattık" dedi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenecek olan eğitimler ile güneş enerjisi santralleri yatırımları için ilgili mevzuat, başvuru süreci ve uygulama sürecine ilişkin temel bilgilerin paylaşılması planlanmaktadır.

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Birleşik Krallık Metin Aslan Diyarbakır Eğitim Ekonomi Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Barcelona Real Sociedad maçı CANLI izle! 13 Mayıs Barcelona R.Sociedad maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Aston Villa Liverpool maçı CANLI izle! 13 Mayıs A.Villa Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Burcu Biricik hamile mi, bebeğinin cinsiyeti ne? Galatasaray Fenerbahçe maç biletleri ne zaman satışa çıkacak, biletler bitti mi? Jose Mourinho Fenerbahçe teknik direktörü mü olacak? Engelliler haftası sözleri ve mesajları! 10-16 Mayıs engelliler haftası mesajları! Engelliler haftası ne zaman, bu hafta mı? Soma davası nedir? Soma'da ne oldu, maden kazasında kaç kişi hayatını kaybetti? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 13 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Mahmut Uslu kimdir? Mahmut Uslu zengin mi, serveti ne kadar?
Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title