Haberler

Devlet Destekliyor, İşletmeci Bilmiyor

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Fuar İzinleri ve Destekleri Daire Başkanı Ahmet Şevket Yurt, fuarlara katılan firmalara yönelik ciddi devlet desteklerinin olduğunu vurguladı.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Fuar İzinleri ve Destekleri Daire Başkanı Ahmet Şevket Yurt, fuarlara katılan firmalara yönelik ciddi devlet desteklerinin olduğunu vurguladı. Yurt, firmaların birçoğunun ise verilen desteklerden bihaber olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanlığı ve Adana Sanayi Odası (ADASO) işbirliği ile düzenlenen 'Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri', ADASO konferans salonunda gerçekleştirildi.

Ekonomi Bakanlığı'ndan uzmanların katılımıyla düzenlenen seminerde, katılımcılara ihracat mevzuatı, dahilde ve hariçte işleme rejimleri, ihracatta devlet yardımları, marka, tanıtım, Ar-Ge, tasarım ve yurtdışındaki fuarlara katılım, Türk ürünlerinin yurtdışında markalaşması, Türk malı imajının yerleştirilmesi ve TURQUALITY destekleri konusunda bilgiler aktarıldı.

Seminere katılan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Fuar İzinleri ve Destekleri Daire Başkanı Ahmet Şevket Yurt, fuara katılan işletmelere verilen destekler konusunda sunum yaptı. Yurt, bir işletmenin katıldığı her fuara ciddi destekler sunduklarını belirterek, tanımlanan kalemler dahilinde yapılan harcamaların yüzde 50'sinin, devlet tarafından firmalara ödendiğini hatırlattı. Bu şartları taahhüt eden az sayıda ülkenin olduğunu söyleyen Yurt, "Firmalarımıza sağlanan bu imkan, gerçekten çok önemli. Mümkün olduğunca değerlendirmekte fayda var" dedi.

Birçok firmanın, sağlanan bu önemli desteklerden yeteri kadar haberi olmadığını ifade eden Yurt, firmaların kendilerine sağlanan imkanlar konusunda iyi araştırmalar yapmaları ve hızlı hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç ise Adana'nın, Ağustos 2013 itibariyle en çok ihracat yapan 10. il konumunda olduğunu kaydederek, "Bizler Türkiye'nin en köklü sanayi geçmişine sahip ili olan Adana'da, ihracatta ilk 10'da yer almayı değil, ilk 5'i hedeflemeliyiz. Bugün burada bulunan firmalarımızın büyük mücadele ve kararlılıkla önemli oranlarda ihracat gerçekleştirdiğini biliyorum. Ancak, bu yine de ilimizin ihracat oranlarını arz edilen seviyelere taşımaya yetmeyecektir. Çünkü ilimiz ihracatını arttırmak için, birlikte hareket ediyor olmalıyız. İhracatımızı geliştirmek için ilimizde öne çıkan sektörleri belirlemede, ihracatı arttırmada birlikte çalışmalıyız" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İhracat Genel Müdürlüğü Ekonomi Bakanlığı Ekonomi Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title