Haberler

Denizli'de Kentsel Dönüşüm Paneli

Denizli'de Valilik, Müteahhitler Derneği ve İnşaat Mühendisleri Odası, 'Kentsel Dönüşüm' konulu panel düzenledi.

Denizli'de Valilik, Müteahhitler Derneği ve İnşaat Mühendisleri Odası, 'Kentsel Dönüşüm' konulu panel düzenledi. Panelin konuşmacıları, Yapı Denetim Yasası'nda ciddi sorunlar olduğunu, inşaat sektöründe ara teknik eleman sıkıntısının çokluğunu vurguladı, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası'nın doğru uygulanması gerektiğini belirtti.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'ndaki panelde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda görevli Finansman Dairesi Başkanı İlknur Özaydın, Riskli Yapılar Daire Başkanı Coşkun Sağır ve Dönüşüm Alanları Daire Başkanı Hikmet Haspolatlı, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası ile ilgili bilgi verdi. Toplantıyı çok sayıda mühendis ve müteahhit takip etti. Panelin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, kentsel dönüşüm ve yapı stoğu sorununun Türkiye'de yakın gelecekte siyasi ve ekonomik gündemin de önüne geçeceğini belirtip, "Türkiye'de kentsel dönüşüm, somut acılar yaşandıktan sonra gündeme geldi. Sağlam yapı stoğu konusunda toplumda da önemli bir hassasiyet oluştu. En temel hak insanın yaşama hakkıdır. Kimsenin bu hakkı gasp etme hakkı yok. Kentsel dönüşüm ve sağlıklı yapılar için kollektif üretim kaçınılmaz. Ülkemizde yapı yoğunluğunun çoğunluğu mühendislik hizmeti almamış, bu konu düşündürücü" diye konuştu.

Denizli Müteahhitler Derneği Başkanı Fehmi Demirten, yapı denetim yasasında ciddi sorunlar olduğunu savunup, "Maalesef yasalar tam anlamıyla doğru uygulanmıyor. 1999 Marmara Depremi'nden sonra yasalar çıktı ama Van Depremi'nde yasaların iyi uygulanmadığı görüldü. Zira, Van ve Erciş'te 1999'dan sonra yapılan yapıların uzman değil, vatandaş eliyle yapıldığı görüldü. Van depreminden sonra yine yasalar çıktı. Önemli olan yasaların uygulanmasıyla hedefe ulaşmaktır. Riskli yapıları tespit etmekle sorun çözülmez. Müteahhitlik sistemi de değişmelidir. İsteyen herkes bu işi yapamamalıdır. Ayrıca, sektörde ara teknik eleman sıkıntısı var. Eğitim sistemimizde bu konu ihmal edilmiş" dedi.

Bu arada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Riskli Yapı Tespit Lisans Belgesi almış olan 4 kuruma sertifikalarını Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan verdi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Denizli Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Neler dedi neler! Aziz Yıldırım'dan ortalığı ayağa kaldıran sözler

Neler dedi neler! Aziz Yıldırım'dan ortalığı ayağa kaldıran sözler

Ailesinden 4 kişiyi öldüren polisin mesajları ortaya çıktı: Kanınızı içsem doymam

Ailesinden 4 kişiyi öldüren polisin mesajları ortaya çıktı: Kanınızı içsem doymam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title