Haberler

Demir-çelik Sektöründe 'TRT Payı' İsyanı

Güncelleme:

Demir-çelik sektörü, başta TRT payı olmak üzere elektrik faturalarına yapılan eklemelere isyan etti.

Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, “Sadece geçen yıl üyelerimiz 35 milyon dolar TRT payı ödedi. Bunun gibi nedenlerle artık rekabetçi fiyatlarımız yok. Geçen yıl üretim olanağı varken üretim yapılmadı, 5.8 milyar dolarlık ithalat yapıldı. Alarm veriyoruz” dedi. 

SAYAÇ OKUMA 80-100 BİN TL

Demir çelik sektöründeki en temel girdilerden biri olan elektrik faturalarına sürekli olarak yan giderler eklendiğine dikkat çeken Yayan, “Sayaç okuma bedeli mesela. Bir evin sayacının okunması ile bir fabrikanın sayacının okunmasında hiç bir fark yok. Ama evden 2 lira alınıyorsa, bir demir çelik tesisinden 80-100 bin TL alınıyor” dedi.

FATURANIN YÜZDE 2'Sİ TRT PAYI

En temel sorunlarından birinin de elektrik faturasının yüzde 2’si düzeyinde olan TRT payı olduğuna dikkat çeken Yayan, “Biz çelik sektörüyüz, biz niye TRT’yi destekliyoruz? Diğer kanallar nasıl ayakta kalıyorsa TRT de öyle kalsın. TRT gibi kalemler bizi aşağıya çekiyor. Geçen yıl ithalat yüzde 25 arttı, ihracat yüzde 7 azaldı. 3 kuruş alacağız diye Türkiye’ye zarar veriyorlar” ifadelerini kullandı.

1 YILDA 35 MİLYON DOLAR TRT PAYI ÖDENDİ

TRT’ye sektör olarak sadece son 1 yılda verdikleri desteğin 35 milyon dolara ulaştığını ifade eden Yayan, bunun gibi maliyetler nedeniyle Türkiye’de üretilebilecek yassı ürünlerin yurtdışından ithal edildiğini ve 5.8 milyar dolarlık ithalat bedeli ödendiğini söyledi. 

Sektörde kapasite kullanım oranlarının da, üretim yerine ithalatın tercih edilmesi nedeniyle düştüğünü söyleyen Yayan, “Başta TRT payı olmak üzere yan unsurlar kalkmalı” dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği Ekonomi Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur?
Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

500

Yorumlar (4)

paldır küldürkuldur@paldir.com:

doğru diyor ne diye alıyonuz

5
0
yanıtYanıtla
REELLale__07@hotmail.com:

TRT ye kesilen paranın faturalarıma yansımasını istemiyorum. Bir devlet kanalı tarafsız olmalı ama TRT ye bakıyorsun A Ka Pe nin borozanlığını yapıyor. Hırsızlar TRT dede çöreklenmiş durumda. Aldıkları maaşlara bakılarak da ona göre A Ka Pe yardakçıları konuşsa ya. Gerçi bunlarda Haram Helal kavramları bilinse idi 2002 den beri Deli Dumrul gibi Halkın sırtına vurdukları haksız vergileri arrtırmaz bugün benzin 5 Tl Mazot 4.5 tl et 35 tl olmazdı dimi sayın yardakçı lar.

3
0
yanıtYanıtla
RadyoTVmezunuhuseyinataoglu27@gmail.com:

Torpille Çalışanlara nerden para verilecek.. Mezunlar işsiz gezerken torpillilere maaş gerek...

2
0
yanıtYanıtla
Öer Arpacımd_netmagic@hotmail.com:

Trt ye verilen pay devede tırnak ancak ama işin o yanı da kötü!alsın trt saçma sapan cem yılmazın iğrenç sözde esprisine ödesin.esas önemli olan kdv.Bu lüx tüketim maddesi mi ki  vergi var sorarım.ayrıca saatin bozuluyor.saati cebinden lıyorsun monte için 20 tl de par laıyorlar.sanki dışardan elektrikçi çağrıyoruz yaaa..gelen adam aaşlı memur değil mi?tam bir soygunculuk.Herşeyden önemlisi hizmet sektörüsün akşam17 den sonra elektrik dah ucuz olacağına bu ülkede 2 katı.işte Türkiye gerçeği!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title