Haberler

    Çinli Şirketler Kasım Ayı İçin İran'dan Petrol Sipariş Etme Konusunda Tereddüt Yaşıyor

    Çinli dev şirketlerin İran'dan Kasım ayı için petrol siparişi verme konusunda tereddüt yaşadıkları bildirildi.

    Çinli dev şirketlerin İran'dan Kasım ayı için petrol siparişi verme konusunda tereddüt yaşadıkları bildirildi.

    Çin'in büyük şirketleri Sinopec ve Çin Ulusal Petrol Şirketi (CNPC), ABD'nin Kasım ayında İran'a uygulamayı planladığı yaptırımlardan muaf olmadan, İran'dan Kasım ayı için petrol sipariş etme konusunda ikilem içerisindeler.

    Washington, Tahran'ı nükleer programıyla ilgili anlaşmayı yeniden müzakere etmeye ikna etmek için 4 Kasım'da İran'ın petrol üretimini hedef alan yaptırımları uygulamaya hazırlanıyor. İran, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'ndeki (OPEC) üçüncü en büyük petrol üreticisi ve Çin, İran'ın en büyük petrol müşterisi.

    Adının açıklanmasını istemeyen iki kaynak, Sinopec ve CNPC şirketlerinin, ABD'nin Kasım ayında uygulamayı planladığı yaptırımlardan muafiyet almadan İran'dan Kasım ayı için petrol sipariş etmeyeceklerini belirttiler.

    CNPC'nin üst düzey iki yetkilisi olan kaynaklar, muafiyetlere açıklık getirilmediği sürece hiçbir şirketin Kasım ayı için İran'dan petrol sipariş etme riskine girmeyeceğini söylediler. Kaynaklardan biri, iki şirketin de İran'dan petrol sipariş etmediğini sözlerine ekledi.

    Her iki şirketin de bu kararı, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Francis Fannon'un Haziran ve Eylül aylarında gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından aldığını belirten kaynak, ABD'li yetkililerin Çin petrol şirketleri ile yaptıkları görüşmelerde Kasım ayında İran'dan petrol alınmaması aksi takdirde yaptırımları ihlal edeceklerini bildirdiklerini kaydetti.

    İranlı bir nakliye kaynağına ve Refinitiv Eikon'un verilerine göre, İran Ulusal Tanker Şirketi'nin (NITC) petrol nakliyesi yaptığı alıcıların sayısında bir düşüş yaşanıyor. Bununla birlikte Çin'de de daha önce görülmemiş şekilde petrol depolaması olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

    Kaynaklara göre, Pekin tek taraflı olarak ABD yaptırımlarına karşı olduğunu açıkladı. Ancak hükümet, yaptırımların uygulanma tarihi yaklaştıkça şirketlerin İran'dan petrol almaya devam edip etmemeleri konusuna tam bir netlik kazandırmadı.

    İran'ın petrolü Çin'in kuzey doğusundaki Dalian ve doğu sahilindeki Zhoushan şehirlerine taşıdığını belirten kaynaklar, NITC'nin bu şehirlerde petrol depolama ve daha sonra bölgedeki müşterilere satma imkanı bulduğuna işaret ettiler.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Ekonomi

    Çin Halk Cumhuriyeti İran Ekonomi Haberler

    Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

    Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

    Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

    Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

    Bakmadan Geçme

    18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Adana Demirspor UEFA'dan neden ceza aldı, Avrupa'dan men mi edildi? Galatasaray Fenerbahçe tek maç satın alma var mı, GS FB tek maç nasıl alınır? #9917 #128250
    Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

    Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title