Haberler

Cadbury Kent 2007'de 408,5 Milyon YTL'lik Ciroya Ulaştı

Cadbury Kent'in 2007 Yılı Faaliyet Raporu Sonuçları Kurumsal İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ömer Taşçı Tarafından Açıklandı.

Cadbury Kent'in 2007 yılı faaliyet raporu sonuçları Kurumsal İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ömer Taşçı tarafından açıklandı.

Taşçı tarafından yapılan açıklamaya göre Cadbury Kent, 2006 yılında 353,6 milyon YTL olan net satışlarını yüzde 16 oranında arttırarak 2007 yılında 408,5 milyon YTL net ciroya ulaştı.

Üretimini 2006 yılına kıyasla 2007 yılında yüzde 13 oranında artıran Cadbury Kent'in ihracatında da yüzde 34'lük bir artış meydana geldi. 2006 yılında 104,7 milyon dolar olan ihracat, 2007 yılında 140,5 milyon dolar olarak gerçekleşti.

2007 yılının Cadbury Kent açısından değerlendirmesini yapan Ömer Taşçı, şirketin 2007 yılında elde ettiği sonuçların 2012 yılı için belirlenen 1 milyar YTL satış hedefine ulaşılacağı yönünde önemli bir gösterge olduğunu ifade etti. Taşçı, "2007 yılında şekerlemedeki liderliğimiz devam ederken sakız satışlarında da önemli gelişmeler elde edilmiştir. Tüketicilerimizin istekleri doğrultusunda yeni ürün geliştirme çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmektedir. Bu nedenle şekerleme sektöründe önümüzdeki yıllarda da liderliğimizi devam ettirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 2008 yılında şekerleme segmentinde gerçekleştirilen Topitop FAN ve Missbon lansmanları ile sektördeki konumlarını daha da güçlendirmeyi amaçladıklarını bildiren Taşçı, "Bununla birlikte 2007 yılında Cadbury'nin satın aldığı Intergum ile geçtiğimiz günlerde yapmış olduğumuz distribütörlük anlaşması sonrasında önemli bir sinerji elde etmiş olduk. Bu sinerji Cadbury Kent'i 2008 yılında sakız pazarında daha güçlü bir konuma getirecektir.

Diğer bir faaliyet alanımız olan Hediyelik ve İkramlık segmentinde de çalışmalarımız devam etmekte olup bu alanda da farklı ürünlerimiz ile pazarda ön plana çıkmayı amaçlıyoruz" açıklamasında bulundu.

(SŞ-SŞ-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title