Haberler

Bulaşıkçıydı, Kosgeb ile Tanıştı Patron Oldu

Bulaşıkçıydı, KOSGEB ile tanıştı patron olduSİİRT - Siirt'in Pervari ilçesinde lokantalarda bulaşıkçı olarak çalışan Murat Buluç, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ile tanıştıktan sonra kendi lokantasını kurdu.

Bulaşıkçıydı, KOSGEB ile tanıştı patron oldu

SİİRT - Siirt'in Pervari ilçesinde lokantalarda bulaşıkçı olarak çalışan Murat Buluç, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ile tanıştıktan sonra kendi lokantasını kurdu. İkinci şubesini de açan Buluç, üçüncü şubeyi açmayı planlıyor.

Pervari'de ikamet eden ikamet eden Murat Buluç küçük yaşlarda lokantada çırak olarak çalışmaya başladı. Pervari'de ve daha sonra il dışındaki büyük lokantalarda bulaşıkçı olarak 5 yıl çalışan Buluç, döndüğü memleketinde devletin 50 bin lira hibe 100 bir lire kredi desteği verdiğini duydu. Buluç, iş kurma fikriyle, KOSGEB Siirt İl Müdürlüğüne başvurdu. Daha sonra girişimcilik eğitimi alarak, 50 bin lira hibe ve 100 bin lira kredi desteği alan Buluç, memleketinde bir lokanta açarak kendi iş yerinin patronu oldu. Kısa süre sonra da ikinci şubeyi açarak, 15 kişiyi istihdam eden Buluç, üçüncü şubesini açmayı planlıyor.

"İstihdam sayısını 50'ye çıkaracağım"

Zor şartlar altında bugünlere geldiğini dile getiren Buluç, patron olmasına rağmen halen kendini bir işçi gibi gördüğü için bulaşık yıkamaya devam ettiğini söyledi. Buluç, "Zor şartlarda Pervari de bulaşıkçılık yapıyordum. Daha sonra batı illerine giderek buralarda çalıştığım yerlerde kendimi geliştirdim. Kendi işimi açmak için KOSGEB'e başvurdum, aldığım destekle de kendi iş yerimi açtım" dedi.

İşinin çok iyi gittiğini ve ikinci şubeyi açtığını anlatan Buluç, "İşlerimiz çok iyi gidiyor. 2 yıl içinde ikinci şubeyi açtık. İşimiz iyi giderse daha iye yerlere gelmeyi planlıyoruz. Van, Gaziantep, Batman gibi yerlerde üçüncü şubeyi açmayı hedefliyorum. Bulaşıkçıydım patron oldum. Hem kendimize halen işçi gibi görüyorum ki, bunun için iş yerinde halen bulaşık yıkıyorum, ocağa geçim yemek yapıyorum, kasaya gidip hesabımı yapıyorum. Toplam her iki şubede 15 personel çalıştırıyorum, iş yerim iyi giderse üçüncü şubeyle birlikte istihdam sayısını 40 veya 50 kişiye çıkaracağım" diye konuştu.

KOSGEB Siirt İl Müdürü Ömer Erkılıç ise girişimcinin iş fikriyle kendilerine başvurduğunu, girişimcilik eğitimine tabi tutulduktan sonra kendisine iş yeri kurmasına destek çıkıldığını söyledi. Erkılıç, "Buluç, eğitimine aldıktan sonra kendi işini kurması için destek verdik. İşçi olarak gelip kendi işini kurdu ve ikinci şubesine kadar ulaştı. Yani girişimcimiz işçiyken kendine öz güven buldu ve iş yeri açmak için bize başvurdu, biz de kendisini cesaretlendirdik ve iş yeri açması için kendisine cesaret verdik. KOSGEB desteğiyle iş fikri olan herkese kapımız açıktır. Yeter ki bu konuda gayret gösterilsin" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Pervari Siirt Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title