Haberler

Yüzde 35'lik zammı beğenmeyen Bosch Fabrikası çalışanları yemekhanede eylem yaptı

Güncelleme:

Bursa Bosch fabrikasında toplu iş sözleşmesindeki yüzde 35'lik zammı kabul etmeyen işçiler protesto gösterisi gerçekleştirdi. Yemekhaneyi tribüne çevirip yemek kaşıklarıyla tempo tutan çalışanlar, "Burası Bosch, cepler boş" diye slogan attı.

Dünyanın önde gelen otomotiv üreticileri için güç aktarma çözümleri alanında üretim yapan Bosch Fabrikası çalışanları, toplu sözleşmedeki zam oranını beğenmeyince yemekhaneyi tribüne çevirdi. Yemek kaşıklarıyla tempo tutan çalışanlar, "Burası Bosch, cepler boş" diye slogan atarak eylem yaptı.

Yüzde 35'lik zammı beğenmeyen Bosch Fabrikası çalışanları yemekhanede eylem yaptı

YÜZDE 35'LİK ZAMMI KABUL ETMEDİLER

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş arasında devam eden 2023-2025 yıllarını kapsayan 150 bin işçiyi ilgilendiren MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde tarafların anlaşamaması, fabrika çalışanları tarafından protesto edildi. Bursa Bosch fabrikasında toplu iş sözleşmesindeki yüzde 35'lik zammı kabul etmeyen işçiler, eylem yaptı.

Yüzde 35'lik zammı beğenmeyen Bosch Fabrikası çalışanları yemekhanede eylem yaptı

"BURASI BOSCH CEPLER BOŞ"

Yemekte bir araya gelen çalışanlar, yemekhaneyi tribüne çevirdi. Yemek kaşıklarıyla tempo tutan çalışanlar, "Burası Bosch, cepler boş" diye slogan atarak taleplerinin karşılanmasını istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bursa Bosch Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

özgür:

beğenmıyorsan basarsın istifayı çıkarsın. zorlamı çalıştırıyorlar.

27
147
yanıtYanıtla
Lütfi Yahşi:

şirketler bu kadar kar ederken calışanına bu kadar az zam yaparsa calışanda sesini cıkartır buda calışanın en doğal hakkı

yanıt122
yanıt9
Mete GÖK:

özgür:Alışmışsın aç yaşamaya dilenmeye tabi sana ters geliyor insanların hakkını araması

yanıt42
yanıt5
Mahir SARI:

anlaşılan işçilerin kanını emen bir iş yerin var.

yanıt7
yanıt0
bekir yapici:

ben almanyada bosch buzdolabi fabrikasinda 36 yil calistim her yil ortalama yüzde 3,5 zam 13. ek aylik izin parasi vardiya ve performans parasi aldik hatta konut icin devlet destekli bizden ve isverenden cüzi miktarda kesilen bir birikim kasasi vardi tüm bu haklara igm yani metal sendikasi sayesinde kavustuk ayrica emekli parasindan haric bosch bana ayda 200 € emekli parasi ödüyor malesef ülkemizde agirligini koyacak gercek sendika eksikligi var.

16
8
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

biraz objektif olalım işçiler haklı ama alacakları yok kapitalist sistemde hiç bir işveren buna Elhamdülillah müslümanım diyeni dahil işçisine insanca yaşayacağı maaşı vermez zorda kalırsa fabrikayı daha çok para kazanacağı başka ülkelere taşır. bunu inanın onların yerinde siz bile olsanız aynısını yaparsınız

11
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title