Haberler

Borusan Mannesman Pıpe US Inc, ABD'de Fabrika Kuracak

Borusan Mannesmann Boru Sanayi'nin bağlı kuruluşu olan Borusan Mannesmann Pipe US Inc, ABD'de toplam 150 milyon dolarlık yatırımla sondaj boruları ve küçük çaplı hat boruları üretimi için tesis kuracak Borusan Mannesmann Boru Sanayi'nin bağlı...

Borusan Mannesmann Boru Sanayi'nin bağlı kuruluşu olan Borusan Mannesmann Pipe US Inc, ABD'de toplam 150 milyon dolarlık yatırımla sondaj boruları ve küçük çaplı hat boruları üretimi için tesis kuracak Borusan Mannesmann Boru Sanayi'nin bağlı kuruluşu olan Borusan Mannesmann Pipe US Inc, ABD'de toplam 150 milyon dolarlık yatırımla sondaj boruları ve küçük çaplı hat boruları üretimi için tesis kuracak.

Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan özel durum açıklamasında, yatırım kararıyla ilgili olarak, "Kuzey Amerika bölgesinde giderek artan kaya gazı ve petrol üretiminin yarattığı talebe hizmet etmesi hedeflenen yatırım çerçevesinde, petrol, doğal gaz ve termal enerji kaynağı üreticilerinin yanı sıra, su, maden ve tüm doğal yeraltı kaynaklarının üretiminde kullanılan sondaj boruları ve küçük çaplı hat boruları üretilecektir" denildi.

-2014'ÜN İKİNCİ YARISINDA FAALİYETE GEÇECEK TESİSTE CİRO HEDEFİ 500 İLE 600 MİLYON DOLAR-

Tesisin, toplam 550 dönüm arazi üzerine kurulmasının hedeflendiği, 2014 yılı ikinci yarısında faaliyete geçmesi ve tam kapasiteye ulaştığında çelik fiyatlarına bağlı olarak 500 ile 600 milyon dolar arası ciro yaratmasının hedeflendiği bildirildi. Açıklamada, "Stratejik büyüme alanlarımızdan biri olan sondaj borusu pazarındaki mevcut pazar payımızı yerel üretici olmanın getireceği rekabet avantajlarıyla birlikte arttıracak bu yatırım neticesinde, şirketimizin dünya çelik boru sektöründeki yerini sağlamlaştırması ve paydaşlarımıza yarattığımız katma değeri arttırması hedeflenmektedir" açıklamasında bulunuldu. - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Borusan Mannesmann Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title