Haberler

Borusan, İspanya'da Spiral Boru Üretecek

Çelik Boru İşindeki Tüm Yurt Dışı Yatırımlarını Borusan Mannesman Boru (Bmb) Çatısı Altında Toplama Kararı Alan Borusan Grubu, 16 Milyon Dolar Yatırımla İspanya'da da Spiral Boru Fabrikası Kuracak.

Çelik boru işindeki tüm yurt dışı yatırımlarını Borusan Mannesman Boru (BMB) çatısı altında toplama kararı alan Borusan Grubu, 16 milyon dolar yatırımla İspanya’da da spiral boru fabrikası kuracak.

Borusan’ın 2001 yılında İtalya’da satın aldığı BM Vobarno Tubi ve İspanya’daki BM Espana şirketlerinin hisselerini elinde bulunduran Hollanda’daki BM Holding BV’nin hisselerini Borusan Mannesmann Boru satın alarak, yurtdışındaki faaliyetleri Türkiye ile entegre edilecek.

16 MİLYON DOLARLIK YATIRIM: İspanya’da toplam 16 milyon dolar yatırımla kurulacak tesislerin yıllık kapasitesi 50 bin ton olacak. Spiral boru hattının, enerji ve altyapı projelerine yönelik artan talep dikkate alınarak hedef pazarlardan biri olması nedeniyle İspanya’da Hellin’de kurulacak. Borusan Mannesmann Boru (BMB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Demircioğlu, İspanya’nın güneyindeki Castilla La Mancha Özerk Yönetimi Başkanı Jose Maria Barreda Fontes ile birlikte dün düzenlediği basın toplantısında, fabrikanın 2008 yılında üretime geçeceğini bildirdi. Castilla La Mancha Özerk Yönetimi Başkanı Jose Maria Barreda Fontes de konuşmasında Türkiye’nin AB’nin bir parçası olduğunu bu yatırımla gösterdiğini belirtti.

CİROSU 60 MİLYON DOLARI BULACAK: İspanya’daki tesisin tam kapasite üretime geçmesiyle yıllık cirosunun 60 milyon doları bulması öngörülüyor. Fabrikanın açılmasından sonra İspanya pazarının gelişimine paralel kapasitenin yüzde 100 artırılmasının da gündeme gelebileceği belirtiliyor. Borusan Grubu’nun BMB bünyesine intikal eden yurt dışındaki yatırımı BM Vobarno Tubi, üretiminin yarısını İtalya otomotiv sektörüne yönlendirirken diğer yarısını Almanya ve Fransa vb. pazarlara ihraç ediyor. Şirketin bu yılki cirosunun 40 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

DAHA REKABETÇİ OLACAĞIZ: İspanya’daki yeni yatırımın Borusan’ın küreselleşme stratejisinde kritik bir rolü olacağını belirten Borusan CEO’su Agah Uğur, "Yüksek katma değerli ürünlerin üretim portföyümüzdeki artan ağırlığıyla birlikte otomotiv, petrol ve doğalgaz boru sektörlerindeki etkinliğimizi artıracak" dedi. Uğur, "İspanya’da yapacağımız bu spiral boru üretim tesisi yatırımı tüm yurtdışı faaliyetlerimizde bizi çok daha rekabetçi bir konuma taşıyacak" diye konuştu. Uğur, yurtdışındaki yatırımlarını Türkiye’deki Borusan Mannesman Boru (BMB) çatısı altında toplanma kararı ile ilgili olarak da, şunları söyledi: "Bu bütünleşmeyle, yurtdışı faaliyetlerimizin tümü Türkiye faaliyetlerimizle konsolide edilebilecek, stratejik hedefler ile mali yapının bütünlüğü BMB Türkiye bünyesinde sağlanmış olacak."

Türkiye’deki toplam kapasite 750 bin ton

1958 yılında kurulan Borusan Boru, 1998’de Alman Mannesmannröhren Werke AG’yle Türkiye’deki dikişli çelik boru faaliyetleri birleştirilerek bir ortaklık gerçekleştirdi. 2004 yılında ise Mannesmann Boru ile Borusan Boru tek çatı altında birleşti ve Borusan Mannesmann Boru (BMB) adını aldı. BMB’nin Gemlik, Halkalı ve İzmit fabrikalarında toplam yıllık üretim kapasitesi 750 bin ton. Planlanan yatırımlar neticesinde şirketin üretim kapasitesi 925 bin tona ulaşacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title