Haberler

Borsa İstanbul yönetim kurulu üyeleri kendi ücretlerine yüzde 33 zam yaptı: Huzur hakları artık 24 bin TL

Güncelleme:

Borsa İstanbul'un dün yapılan Genel Kurul toplantısında, Türkiye Varlık Fonu'nu temsilen yönetime giren Ahmet Ali el-Hammadi'nin teklifiyle üyelerin aldığı 'huzur hakkı'na yüzde 33 zam yapıldı. Böylece 18 bin TL olan huzur hakkı 24 bin TL'ye yükseldi.

Borsa İstanbul'da dün Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Hakan Atilla'nın istifası ile boşalan genel müdürlük koltuğuna Korkmaz Enes Ergun seçildi.

Genel Kurul'da Borsa İstanbul'un yönetim kadrosunda değişiklikler de yapıldı. Türkiye Varlık Fonu eski başkanı Zafer Sönmez, Borsa İstanbul yönetiminden çıkarılırken, yerine Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu satın alan Katar Yatırım Otoritesi'ni temsilen Ahmed Ali el-Hammadi getirildi. Erişah Arıcan ise Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı sürdürecek.

'HUZUR HAKKI'NA YÜZDE 33'LÜK ZAM

Dün gerçekleştirilen toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı ile üyelere ödenecek ücretler yeniden belirlendi. Yönetime giren Ahmet Ali el-Hammadi'nin teklifiyle Yönetim Kurulu Başkanı'na ödenen huzur hakkı 24 bin TL'de kalırken, üyelerin aldığı 18 bin TL huzur hakkı yüzde 33 artırılarak 24 bin TL'ye çıkarıldı.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeleri kendi ücretlerine 6 bin TL zam yaptı: Huzur hakları artık 24 bin TL

TAMAMI BORSA İSTANBUL TARAFINDAN ÖDENECEK

Dün gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlar, yüzde 33'lük zamla sınırlı değil. Kararda ayrıca özel araç tahsisi,görevle ilgili konularla yolculuk, seyahat, konaklama, harcırah, temsil ödeneği haklarından yararlanma imkanı, ayrıca bu kişilerin eşleri, çocukları ve bakmakla yükümlü oldukları kimselerin Borsa İstanbul A.Ş personeli ile aynı şartlar dahilinde sağlık yardımlarından yararlandırılması gibi haklar tanınırken, Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin birden fazla işverenden ücret alması dolayısıyla gelir vergisi beyannamesi vermeleri durumunda ilave verginin Borsa İstanbul A.Ş tarafından ödenmesi ve devlet memuru olunması durumunda ise hesaplanan ilave verginin tamamının Borsa İstanbul A.Ş tarafından ödenmesi de kabul edildi.

BORSA İSTANBUL YÖNETİM KURULU'NDA KİMLER VAR?

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Erişah Arıcan yürütmeye devam edecek. BİST'in yönetim kurulunda bulunan isimler ise şöyle:

  • Korkmaz Ergun
  • Fahrettin Altun
  • Yunus Arıncı
  • Metin KıratlıI
  • Işınsu Kestelli
  • Ahmed Ali Al-Hammadi
  • Cem Demiroğlu
  • Tevfik Eraslan

HUZUR HAKKI NEDİR?

Şirket ortakları, şirket müdürleri ve yönetim kurulu üyelerinin kanunen belli sorumluluk ve yükümlüleri vardır. Huzur Hakkı, bu kişilerin sorumluluk ve yükümlülükleri nedeni ile karşılaşabilecekleri riskleri azaltmak amacıyla belirlenen maddi karşılıktır.

HUZUR HAKKI KİMLERE ÖDENİR?

Huzur Hakkı ödemesi anonim şirketlerde yönetim kurulu üyelerine ve limited şirketler için müdür sıfatına sahip ortaklar ve müdür olmayan ortaklara yapılabilir.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Borsa İstanbul Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur?
Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

500

Yorumlar (29)

MURAT:

HUZUR HAKI HAKİMİZ VAR HERKİM YİYORSA ARAM ZEHİR ZEMBEREK OLSUN ASKARİ ÜÇRETE 500 TL ZAM HUZUR HAKINANA 6000 TL

15
1
yanıtYanıtla
burusli:

bu ulkede bır tabaka kaymagı guzel yıyorr alt tabaka dedıgımız bız halk a da bu süt ün dibi bile kalmıyor damla mıyor bıle

14
0
yanıtYanıtla
Kimbastılı:

Devletin malı deniz yemeyen domuz ülkenin ve vatandaşın hayrına hiçbi faydası olmayan oturduğu yerden para kazanan hiç bişey yapmayan bu rezil insanlar maaşlarına yüzde 33 zam yapıyor asgeri ücretliye gelince 4 toplantıda bütçe yok anca bukadar verebilriz diyen zihniyet kendilerine gelince Bi gecede 6 7 bin tl zam yapıyor alın size hak hukuk ve adalet tepe tepe kullanın ülkenin nasıl hiçbi konuda yönetilemedigi gün gibi ortada

11
1
yanıtYanıtla
Easy:

Az almışlar. Ay başını nasıl getirecek bunlar acaba?

11
1
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

YİYİN PATLAYANA KADAR YİYİN HUZURUNUZ KAÇMASIN

10
1
yanıtYanıtla
Murat:

Yeyin yavrum Yeyin. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Hiç ölmeyecekmiş gibi yiyin bakalım.

10
1
yanıtYanıtla
TÜRKİYEM:

128 MİLYAR DOLAR NERDE DAAAAMMAAT

9
2
yanıtYanıtla
Bıktık:

Yeterbe kokuşmuş akp defol git fakir fukara açlıktan ölüyo katarlılarıda soktunuz kutsal topraklara Allah belanızı versin

9
2
yanıtYanıtla
Memleket hareketi:

Sonsuza kadar adalet sonsuza kadar hürriyet alın adalet oturdukları yerden hiç Bi şey yapmayan insanlara Bi gecede maaşına 7, 8 bin tl zam yapılıyor asgeri ücretliye gelince 4 toplantıda zar zor 500 TL zam yapılıyor biri hiç bişey yapmadıgı halde masa başında 25 bin TL alıp krallar gibi yaşıyor digeri alın teri akıtıp gecesini gündüz edip zar zor anca evine bir ekmek parası götürüyor alın size akp nin adaleti tepe tepe kullanın ismi adaletle başlıyor ama adaletle zerre alakaları yok

8
2
yanıtYanıtla
Ahahaha:

Biz de 3 kuruşu 5 yapalım derken 0’a niye düştük diyorduk. Meğer bunlara para lazımmış. Aga böyle yapmayın. bize 6’şar bin lazım deseniz biz 10’ar göndeririz zaten. Hiç değilse borsaya bakıp her gün size söve söve günaha girmeyiz. Siz yedikçe bu troller zevke geliyor nasılsa!!!

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title