Haberler

Bin 100 kiloluk dana araba fiyatına satışta

Güncelleme:

Kurban Bayramı'na az bir vakit kala hayvan pazarlarında görücüye çıkan küçük ve büyükbaş hayvanlar arasında Ankara Gölbaşı'nda kurulan kurban pazarının en iri hayvanı olan bin 100 kiloluk montofon cinsi dana dikkat çekiyor. Dananın sahibi Zafer Bozkurt, hayvanın güzelliğinin Kars'ın bolluğundan bereketinden geldiğini söyledi ve fiyatını 170 bin lira olarak belirledi.

Bin 100 kiloluk dana araba fiyatına satışta

Dananın sahibi Zafer Bozkurt :

"Bu hayvanımızın güzelliği Kars'ın bolluğundan bereketinden geliyor"

ANKARA - Kurban Bayramı'nı az bir vakit kala hayvan pazarlarında görücüye çıkan küçük ve büyükbaş hayvanlar alıcılarını bekliyor. Ankara Gölbaşı'nda kurulan kurban pazarının en iri hayvanı olan dana ise pazarın göz bebeği haline geldi.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesine bağlı Oğulbey Mahallesi'ne kurulan kurban pazarının gözdesi montofon cinsi dana oldu. Bin 100 kiloluk cüssesiyle pazarın gözdesi haline gelen dananın sahibi Zafer Bozkurt bir tondan fazla ağırlığa sahip dana için 170 bin lira fiyat belirledi.

22 yıldır baba mesleği olan hayvancılık işi ile uğraşan ve Kars'ın Akyaka ilçesinden gelen Zafer Öztürk, "Bu hayvanımızın güzelliği Kars'ın bolluğundan bereketinden geliyor. Kars'ın yaylası, otu, arpası bol ve güzel. Bakımını da iyi yapınca hayvan böyle güzel oluyor. Karsımızın havası ve suyu güzel. Her şeyimiz meşhur. Hayvanım iki buçuk yaşında, montofon cinsi ve tam bir ton 100 kilo. Yaylım malıdır, arpa kırmasıyla beslendi. Özel bakılan şımarttığımız bir hayvan. Pazarın da göz bebeği. Şu anda fiyatı 170 bin lira ama müşterilerimize kolaylık sağlarız tabii ki. Sonuçta pazarlık sünnettir. Bu benim ilk rekorum değil. Daha öncesinde de rekor kıran büyükbaş hayvanım oldu ama onu getirmedim. Memlekette kesime verdik. O hayvanım da bin 260 kilo" dedi.

25 hayvanla pazara çıktığını belirten Bozkurt, "Hayvanlarımın 18 tanesini sattım. Elimde şu an 7 tane kaldı. Bu sene satışlarımız iyi. Emeğimizin karşılığını alıyoruz. Alım gücü iyi çok şükür" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kurban Bayramı Ankara Gölbaşı Bozkurt Kurban Ankara Kars Ekonomi Haberler

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

Bakmadan Geçme

19 Mayıs Mesajları ve Sözleri! İşte En Güzel 19 Mayıs Şiirleri 19 Mayıs 1919'da ne oldu, 19 Mayıs anlamı ne? 19 Mayıs İZMİR yol koşusu ne zaman nerede yapılacak, şartları ne, yol kaç km (MARATON İZMİR)? 19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? Fury Usyk maçı nasıl izlenir? Tyson Fury Usyk maçı Türkiye yayını var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! #128167 Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki #9917 #128250 CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Mayıs günün maçları nereden izlenir? #9917 #128250 Son Kale Hacıbey filmi oyuncuları kim? Son Kale Hacıbey filmi konusu ne? Son Kale Hacıbey ne zaman, nerede çekildi? #128250 Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? #128250 Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? #128250 Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title