Haberler

Besici Uğur Acar: 'Baklava nasıl et fiyatını geçer, anlayabilmiş değilim'

Güncelleme:

Amasya'nın Suluova ilçesinde besicilik yapan Uğur Acar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatlarının düşük olmasından yakındı. Ayrıca, bir kilo etin fiyatının bir kilo baklavayı geçmemesi gerektiğini söyledi.

Amasya'nın Suluova ilçesinde besicilik yapan 27 yaşındaki Uğur Acar, "Türkiye'de tek yükselmeyen şey olarak ben, eti görüyorum. Bugün bir kilo et, mezbahada 230 lira. Ama bir kilo baklava 400 lira. Baklava nasıl et fiyatını geçer, anlayabilmiş değilim" dedi.

Suluova'da besicilik yaparak geçimini sağlayan Uğur Acar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, kurbanlık fiyatlarının düşük olmasından yakındı. Acar, şunları söyledi:

"TEK YÜKSELMEYEN ŞEY FİYATI ET"

"Kurbanlık hayvan fiyatları, geçen yıla oranla üçe bile katlayamadı. Ama diğer ürünlere baktığımız zaman, çoğu ürün dörde, beşe, altıya katladı. Bunun yanında et fiyatlarının çok pahalı olduğunu düşünmüyorum. Eski zamanlarda bir tosuna iki Toros otomobil alınıyordu. Bugün iki tosun satılacakta ancak iki Toros otomobil parası çıkacak. Et fiyatları bana göre uygun. Türkiye'de tek yükselmeyen şey olarak ben, eti görüyorum. Bugün bir kilo et, mezbahada 230 lira. Ama bir kilo baklava 400 lira. Baklava nasıl et fiyatını geçer, anlayabilmiş değilim."

Besici Uğur Acar: 'Baklava nasıl et fiyatını geçer, anlayabilmiş değilim'

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Kurban Bayramı Uğur Acar Suluova Kurban Amasya Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (3)

ömer erdoğan:

Bir Antepli olarak açıklayayım. Baklavada kullanılan iç fıstığın kilosu 500 lira, tereyağının kilosu 200 lira daha unu, suyu fırında pişirme maliyetini eklerseniz fiyatın neden bu kadar pahalı olduğunu anlarsınız

6
6
yanıtYanıtla
masteng aston:

Dis gucler

3
2
yanıtYanıtla
Demir Acer :

sagliga zararli sekerli hamur isi; almayin ve baklavacilari zengin etmeyin, hamurdan milyarder yapiyorsunuz acikgozleri

4
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title