Haberler

Bes'ten Sgk Önünde Protesto

BES Genel Başkanı Kesik: "Maaş dışında SGK emekçilerine ödenen diğer ücretler, emekli aylığına dahil edilmelidir"

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ahmet Kesik, emekliliği hak ettiği halde ekonomik ihtiyaçlarından dolayı çalışmak zorunda kalan SGK'lıların olduğunu belirterek, "Bu sebeple maaş dışında SGK emekçilerine ödenen diğer ücretler, emekli aylığına dahil edilmelidir" dedi.

SGK Başkanlığı önündeki basın açıklamasında konuşan Kesik, 2014 yılı için SGK'lıların maaşlarında net 119 lira artış yapıldığını, aile ve çocuk yardımı gibi kalemlerde herhangi bir artışın yaşanmadığını söyledi.

Kamu emekçilerinin bütçe sürecinde takınacağı tutumun, bütçeden alacakları pay açısından belirleyici olacağını vurgulayan Kesik, 2013 yılında işkollarında birçok kurumda büro emekçilerinin fazla mesai, ek ödeme, ikramiye ve vekalet ücreti gibi kalemlerde yapılan düzenlemelerle yıllık 5 bin ile 10 bin arasında kayıpların yaşanmasına neden olduğunu savundu.

Kesik, ilgili kararnamede SGK'lıların mali haklarını düzenleyen kısımlarına Anayasa'ya aykırılık gerekçesiyle Ana Muhalefet Partisi'nce iptal davası açıldığını ve Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararıyla ödemelerin kaldırılmasını getiren kararname hükümlerini iptal ettiğini bildirdi.

"Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararına göre, SGK emekçilerinin ikramiyelerinin ödenmesi önünde hiçbir engel kalmamıştır" diyen Kesik, şunları kaydetti:

"Kurum müfettişlerine bugüne kadar ödenen ikramiyeler, ayrımsız tüm SGK emekçilerine ödenmeli, yine fatura veya sağlık kurulu çalışanlarıyla süpervizör gibi çalışanlara ödenen ilave ek ödemelerde ayrımcı uygulamaya derhal son verilmelidir. Ayrıca diğer kamu çalışanlarında olduğu gibi SGK çalışanlarının da emekli olduğunda maaşları yüzde 50-60 oranında azalmaktadır. Bu nedenle emekliliği hak ettiği halde ekonomik ihtiyaçlarından dolayı çalışmak zorunda kalan binlerce SGK emekçisi bulunmaktadır. Bu sebeple maaş dışında SGK emekçilerine ödenen diğer ücretler emekli aylığına dahil edilmelidir."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Ahmet Kesik Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title