Haberler

Bddk, Taksitlendirme Kısıtlamasının Telefon Satışını da Kapsadığını Duyurdu

EDA TOPCU Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı ve kredilerde taksit sınırlamasının telefon satışlarını da kapsadığını duyurdu.

EDA TOPCU - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı ve kredilerde taksit sınırlamasının telefon satışlarını da kapsadığını duyurdu.

BDDK'dan, AA muhabirine, kredi kartı ve kredilerde taksit sınırlaması kapsamında telekomünikasyon sektörüne ilişkin kamuoyunda yer alan haberlerle ilgili açıklama yapıldı.

Taksit sınırlamasının telefonları da kapsadığı belirtilen açıklamada, Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26. maddesine eklenen 7. fıkrasında yer alan, telekomünikasyonla ilgili sınırlamaların kapsadığı başlıklar, "Telekomünikasyon Cihazları ve Telefon Satışları, Telekomünikasyon Hizmetleri - Key Entry  Lokal ve Uzun Mesafeli Telefon Aramaları, Kredi Kartıyla Yapılan Şehir içi ve Şehirlerarası Telefon Görüşmeleri, Manyetik Şerit Kart Okuyuculu Telefonlar (Kontör), RFU (Reserved For Future Use) ve Telgraf Hizmetleri" olarak paylaşıldı.

Bu arada, bilgisayar satışlarının bu kapsamda kredi kartı taksit sınırlandırılması çerçevesinde yer almadığı görüldü. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title