Haberler

Bayramda 1 Milyon Yolcu Taşıdı

Dokuz gün süren Kurban Bayramı tatilinde milyonlarca kişi seyahat etti.

Dokuz gün süren Kurban Bayramı tatilinde milyonlarca kişi seyahat etti. Yaklaşık 10 milyon kişi karayolunda toplu taşımayla seyahat ederken havalimanlarını kullanan yolcu sayısı ise 5 milyon oldu. Türkiye'nin en büyük karayolları taşımacılığı firmalarından olan Metro Turizm de Kurban Bayramı süresince bir milyonun üzerinde yolcu taşıyarak kendi rekorunu yeniledi.

Kurban Bayramı tatilinin dokuz gün olmasını fırsat bilen milyonlarca vatandaş yollara düştü. Yaklaşık 10 milyon kişi karayolu toplu taşıma ile seyahat ederken 5 milyon kişi ise havayollarını kullandı. Bayram yoğunluğunun en çok hissedildiği karayolu toplu taşımada doluluk oranı neredeyse yüzde yüzü buldu. Türkiye'nin önde gelen karayolu taşımacılığı firmalarından Metro Turizm Genel Müdürü Umut Kahraman, bayram boyunca 1 milyon 15 bin yolcu taşıyarak sektörde kendi rekorlarını yenilediklerini söyledi. Günlük yolcu adetlerinde de rekor kırdıklarını belirten Kahraman "Metro Turizm olarak geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı'nda 121 bin 507 olan günlük yolcu taşıma rekorunu bu yıl 150 bin adede çıkararak hem kendi rekorunu hem de sektörün rekorunu egale etti" dedi.

Metro Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Ayyıldız ise, Türkiye'nin neredeyse her noktasına sefer gerçekleştirdiklerini belirterek, "Sektörün lideri olarak, karayolu ile yolculuğu daha güvenli ve konforlu hale getirmek için yatırım yapmaya devam ediyor, müşteri odaklı hizmet anlayışıyla, araç parkımızı sürekli yeniliyor ve son teknolojiyle donatıyoruz. Bu bayramda 1.480 araçla 30 bin sefer gerçekleştirdik ve tarihi bir rekora imza attık" dedi. Ayyıldız, 2013 sonunda taşıdıkları yolcu sayısının 21 milyon olacağını, 2014 yılında ise 23 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kurban Bayramı Umut Kahraman Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title