Haberler
BBC

Rusya'ya SİHA satacaklar mı? Bayraktar kardeşlerin yanıtı Putin'i küplere bindirecek

Güncelleme:

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Rus medyasına röportaj verdi. Rusya'nın savaş halinde olduğu Ukrayna'ya sağladıkları destekle bilinen Bayraktar kardeşler, Moskova'ya SİHA satmayacaklarını açıkladı. Haluk Bayraktar, "Moskova bize ne kadar para teklif ederse etsin onlara satış yapmayız. Şu anda tüm desteğimiz Ukrayna'ya çünkü haksız, saldırgan ve savunulamaz bir saldırıyla karşı karşıyalar." dedi.

SİHA ve İHA'ların başarısıyla isimlerini dünya çapında duyuran BAYKAR yöneticileri Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar, Rus medyasına bir röportaj verdi. Son olarak Rusya tarafından işgal edilen Ukrayna'ya SİHA hediye etmeleriyle gündeme gelen Bayraktar kardeşler, ülkeler arası ilişkilere de değindi.

UKRAYNA'YA VERDİKLERİ DESTEKLERDEN BAHSETTİLER

Röportajda, Ukraynalılar için Türk dronelarının Rus saldırganlığına karşı direnişin bir sembolü olduğu hatırlatıldı. Ukrayna halkının uğruna şarkılar yazdığı, çocuklarına ismini verdiği Bayraktar artık bir sembol olmuş durumda. Haberde de kardeşlerin Ukrayna'yı açıkça desteklediğine, daha önce Ukrayna'ya İHA bağışlamalarına ve sığınmacılar için maddi yardım yapmalarına değinildi.

Bayraktar'ın Ukraynalılar için bir özgürlük simgesi haline gelmesinin nasıl hissettirdiğini sorusuna Haluk Bayraktar, Ukrayna'nın bağımsızlık mücadelesine destek olmasından gurur duyduğunu söyleyerek yanıt verdi. Selçuk Bayraktar ise Rus işgalini "haksız ve yasa dışı" olarak nitelendirip, Ukraynalıların onurlu bir halk olduğunu belirtti.

Bayraktar kardeşler: Para en önemli şey değil, biz bunu Ukrayna için yapıyoruzHaluk Bayraktar

"RUS MEDYASINDA BİZİ KARALAYAN YAZILAR ÇIKIYOR"

Bayraktar kardeşler Ukrayna-Rusya savaşının ardından Bayraktar İHA'larına olan ilginin ve satışlarının arttığını belirtti. Bu savaş öncesinde Bayraktarlar Dağlık Karabağ'da Azerbaycan tarafından Ermenistan'a karşı başarıyla kullanılmıştı. Suriye ve Libya'da da, genellikle Rusya'nın desteklediği taraflara karşı kullanılmışlardı. Rusya'nın buna nasıl tepki verdiğini soran gazeteciye Haluk Bayraktar'ın yanıtı şöyle oldu: "Teknoloji geliştiren bir şirketiz. Hedeflerimiz var. Ülkemizin gelişmesine katkı verirken stratejik ortaklarımızı da desteklemeye çalışıyoruz. Teknolojimizi kullanmaları için başkalarına da veriyoruz. Bizim sistemlerimiz Rus hava savunma sistemlerini ve zırhlılarını yok ettiği için Rus medyasında bizi karalayan pek çok yazı çıkıyor. Ama nihayetinde biz teknoloji sağlayan bir şirketiz"

Bayraktar kardeşler: Para en önemli şey değil, biz bunu Ukrayna için yapıyoruz

"MOSKOVA'YA SATIŞ YAPMAYIZ"

Haluk Bayraktar, "Moskova size büyük paralar teklif ederse onlara da Bayraktar satar mısınız?" sorusuna ise dikkat çeken bir yanıt verdi. Bayraktar, "Bizim işimizin temeli hiçbir zaman para ve maddiyat olmadı. Ukrayna ile dostluk ve işbirliğimiz eskiye gidiyor. Gerçek şu ki Moskova bize ne kadar para teklif ederse etsin onlara satış yapmayız. Şu anda tüm desteğimiz Ukrayna'ya çünkü haksız, saldırgan ve savunulamaz bir saldırıyla karşı karşıyalar. Bizim Ukrayna ile işbirliğimize hiçbir şey gölge düşüremez, ne kadar para teklif ederlerse etsinler." ifadelerini kullandı.

Hangi ülkelere satış yapılacağına nasıl karar verdikleri sorusuna Haluk Bayraktar, devletle ortak karar verdiklerini söyledi. Selçuk Bayraktar ise bunun devletin karar vereceği bir konu olduğunu söyleyerek yorum yapmaktan kaçındı.

BBC

İhlas Haber Ajansı Selçuk Bayraktar Ukrayna Selçuk Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

500

Yorumlar (9)

Med Cezir:

Amerikan hayranı olduğu için Rusya'ya vermez ukraine Amerikanın oyununa geldi şuan kimse arkasında duramıyor Rusya haklı

0
0
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Abd ve batı, Yunanistan'a, da Ermenistanada pkk ya da..Türkiye düşmanı tüm devlet ve örgütleri hem eğitiyor hemde en gelişmiş silahları veriyor... Rusya ile birçok yerde karşı karşıyayız...Ama birbirimize silah satıyoruz.. Ülkeler arası ticarette duygusallık ve dostluk olmaz.

0
0
yanıtYanıtla
Joker Fox:

He şimdi sıraya girdiler aglıyorlar ne olursunuz verin kendi kendikerine gelin güvey oluyorlar şimdi Ukrayna'ya kurtardı bir tek Rusya'ya satmak kaldı

0
0
yanıtYanıtla
vatandaş rıza:

haahahaha

0
0
yanıtYanıtla
FERDİ BAKIR:

Karar doğru yalnız Avrupa böyle bir jesti hakediyormu kesinlikle ne avrupası ne amerikası etmiyor. İkiside tamamıyla bize düşmanlar ve artık açık açıkta gösteriyorlar.

0
0
yanıtYanıtla
Erdal Bolluk:

İnsanlarda düşünme olayı analiz etme yetisi yok bunun sebebi ülkede çok karmaşık bir algı var bir renge herkez farklı bir renk ismi söylüyor buda insanlarda kafa karisikligi ortaya çıkarıyor.

0
0
yanıtYanıtla
Marco Stella:

Ajanda şimdi yandilar bakın bu yazı arşivde kalacak bir iki güne işleri biter akp bitirecek görün

0
0
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

Putin küplere binmistir duyunca.Rus haberlerine bakın önemsemiyorlar bile.Selcuk bayraktar büyük insandır,destek olunması gereken her zaman.Avrupa menşeli kanalların amacı ortamı germek ve Rusya yi yalnız bırakmak.

0
0
yanıtYanıtla
Turgay Söyler:

Boş konusuyotlar Reis satılacak derse satılır Bu tip satışlar devlet onayindadir. Reis verilecek desin bakalim vermiyorlarmi görelim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title