Haberler

Batman'da Yaşanan Aşırı Yağış ve Dolu Tarım Ürünlerine Zarar Verdi

Güncelleme:

Batman merkeze bağlı Doluca köyünde 3 bin dönüme yakın ekili arazinin zarar gördüğünü söyleyen köylüler zararlarının karşılanması için Tarım ve Orman Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

DİLAN KUTLU

Batman'da 30 Mayıs'ta yaşanan aşırı yağış ve dolu nedeniyle buğday ve mısır tarlaları zarar gördü. Batman merkeze bağlı Doluca köyünde 3 bin dönüme yakın ekili arazinin zarar gördüğünü söyleyen köylüler zararlarının karşılanması için Tarım ve Orman Bakanlığı'na çağrıda bulundu. Çiftçi Selami Eren, "110 dönüm mısırım vardı, 500-600 bin TL zararım var" derken çiftçi Mustafa Ergül ise, "350 dönüme yakın mısır ektim. Yağan dolu nedeniyle mısırlarımız, buğdaylarımız çok zarar gördü" diyerek yetkililerden yardım talep etti.

Batman'da 30 Mayıs'ta yağan şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle Batman merkeze bağlı Doluca köyünde yaklaşık 3 bin dönüm buğday, arpa, mercimek ve mısır gibi tarım ürünleri ekili araziler zarar gördü. Ürünleri zarar gören köylüler, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan zararlarının karşılanması için destek istedi.

Buğday ve mısır ürünleri dolu yağışından etkilenen Şafi Ergül ANKA Haber Ajansı'na şunları söyledi:

"30 Mayıs'ta yağan dolu nedeniyle yaklaşık 3 bin dönüm kuru ve sulu arazi zarar gördü. Aynı şekilde çevre köylerde de aynı zarar var. Dolunun vurduğu Silvan tarafı ve Kozluk köylerine kadar büyük bir zarar var. Bu zararın tespiti için Tarım Bakanlığı'ndan ekiplerin getirilmesi ve zararın karşılanmasını talep ediyoruz. Burada sulu alanlarda genellikle kiralama yöntemi ile yapılan çiftçilik var ve bu insanların zararları çok fazla. Bunun karşılanmasını talep ediyoruz."

"500 BİN TL ZARARIM VAR"

110 dönüm ekili ürününün zarar gördüğünü söyleyen Selami Eren, "500-600 bin liralık zararım var. Devletimizden bu işe el uzatmasını, çiftçilere yardım etmesini bekliyorum" dedi.

"TARIM BAKANLIĞI'NDAN YARDIM BEKLİYORUZ"

Mustafa Ergül ise, "Yağan dolu nedeniyle mısırlarımız, buğdaylarımız çok zarar gördü. Devletimizin bize yardım etmesini istiyoruz, çok zararımız var. Ben 350 dönüme yakın mısır ektim. Maliyetimize göre çok fazla girdimiz var. Tarım Bakanlığı ve devletimizden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı Batman Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title