Haberler

Başçı ve Turan'ı İstifadan Ali Babacan Vazgeçirdi İddiası

Güncelleme:

Eleştirilerin odağındaki iki ismin de istifa etmek istediği; ancak Babacan tarafından en azından "şimdilik" kaydıyla engellendiği konuşuluyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , son günlerde alışılmadık bir şey yapıyor. Ekonomik performans ile sürekli övünen Başbakan ve ekibi ekonomi bürokrasisini eleştiriyor.Eleştirilerin odağında Merkez Bankası var. Faiz indirimi yapmadığı için topa tutuluyor Erdem Başçı ve ekibi.

İBRAHİM TURAN'A YÖNELİK SERT ELEŞTİRİLER

Radikal'in haberine göre; Başçı’nın bağlı olduğu Bakan ve aynı zamanda çocukluktan bugüne arkadaşı olan Ali Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yaklaşımı ise daha farklı. AK Parti kulisleri ve sosyal medyada daha ağır eleştiriye uğrayan diğer kurum ise İMKB . Bir zamanlar Babacan’ın alternatifi olarak görülen İbrahim Turan, parti içinde "ihanet"le suçlanacak kadar ağır dille eleştiriliyor.

İSTİFALARI BABACAN ÖNLEDİ İDDİASI

Turan’a Başbakan Erdoğan’ın da kızgın olduğu iddialar arasında Erdem Başçı ve İbrahim Turan’ın bu yaylım ateş karşısında istifanın eşiğine geldikleri söyleniyor. Her iki ismin de istifa etmek istediği ancak Ali Babacan tarafından en azından “şimdilik” kaydıyla engellendiği konuşulmaya başlandı.

"YOLSUZLUKLARIN ÜZERİ ÖRTÜLMEMELİ"

Babacan, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu "Yolsuzluklarla mücadelede sıfır tolerans son derece önemli bir yaklaşımdır. Hiçbir yolsuzluğun üzeri örtülmemelidir ve varsa bir iddia bunun üzerine sonuna kadar gidilmeli, adil yargılama süreci ile de bu iddiaların ne kadar doğdu olup olmadığının ortaya çıkarılması da bu işin tabiatında vardır. Böylece, Türkiye’nin itibarı ve kredibilitesi daha iyi noktalara gelecektir." açıklamayla adından söz ettirmişti.

 

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan İbrahim Turan Erdem Başçı Ali Babacan Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor kim elendi, Survivor kim gitti 9 Mayıs Perşembe? #129488 #128148 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 32. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 9 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 9 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 9 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kur'an'daki en faziletli sureler hangileri? Hangi sure en önemli? John Wick 4 filmi oyuncuları kim? John Wick 4 filmi konusu, oyuncuları ve John Wick 4 özeti! En Sık Görülen Rüyalar ve Anlamları: Bilinçaltının Gizemli Dünyası İnci Taneleri CANLI izle! 9 Mayıs İnci Taneleri 14. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! 10 Mayıs Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 10 Mayıs burç yorumları nedir? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 11. bölüm TRT 1 HD izleme linki!
500

Yorumlar (31)

Türker:

'ADAMIN' KARIŞMADIĞI İŞ KALMADI, HEM BAŞBAKAN, HEM CUMHURBAŞKANI, HEM MALİYE BAKANI, HEM MB BAŞKANI, HEM MÜFTÜ, HEM SAVCI, HAYT HUYT İLE DEVLET YÖNETİYOR, BİZİM ANDAVALLI MİLLETİN DE ÇOK HOŞUNA GİDİYOR

25
14
yanıtYanıtla
ökkeşalialili2@mynet.com:

başbakan ne demek bilirsen anlarsın

yanıt0
yanıt0
CHPLİ:

DÜRÜST VE BİLİNÇLİ ADAMSIN BABACAN BİR CHPLİ OLARAK AKPDE BAŞBAKAN OLMALI İSTERİM.

30
1
yanıtYanıtla
KARA KUTU EGEMEN BAGIŞ:

EGEMEN BAGIŞ BU İŞİN KARA KUTUSU BİR GÜN KONUŞACAK VE ÖYLE ŞEYLER SÖYLEYECEKKİ BİR DAHA HİÇ KİMSE MÜSLÜMANLARA GÜVENMEYECEK HATTA TARİH YAZACAK MÜSLÜMANLAR HIRSIZ DİYE

10
19
yanıtYanıtla
Kayzer:

Gerçekten çok değerli bir kişi. AKP nin kadrosunda böyle sağlam insanlarda var, diğerleri gibi y.ls.zluk yapanlarda.

16
4
yanıtYanıtla
dilaver övüçescudo50@mynet.com:

haketmedikleri bir partide dürüst insanlarda şaibe altında hizmet ediyorlar. yazık

yanıt0
yanıt0
DOĞRUCU:

FAİZ;PARANIN DEĞERİNİN BEDELİDİR ! EKONOMİ KURALLAR ZİNCİRİDİR! ÖYLE DÜŞ DEYİNCE DÜŞMEZ ÇIK DEYİNCE ÇIKMAZ ! BAŞBAKAN HATA YAPIYOR! MERKEZ BANKASI BAŞKANI İSTİFA ETMEK İSTEMEDE HAKLI !!! ADAMI İKİ ARADA BIRAKIRSANIZ OLACAĞI BUDUR!!!

14
4
yanıtYanıtla
ali olgun:

türkiye dışarı ve içeri olan tüm borçlarını tıkır tıkır ödüyor ve hazine - merkez bankasının borç durumu da çok azalmış ancak özel sektör borçları da çok artmıştır. sn başbakan diyor ki hükumet faiz niye versin faizler 5 in altına inerse yatırımlar çok artar istihdam artar ekonomi büyür. diğer taraftan hazine ve merkez bankası ne diyor biz faizi düşürürsek sıcak para gider. giderse gitsin zaten bizim değil ki bu para zaten gidecek ama dörtde bir faiz verecek iken niçin fazla ödeyelim. ayrıca bizim bankaların ayda kredilerden aldığı faizi avrupa abd japonyada en az on yıl da ve otuz yılda zor alıyorlar. 30 yıl abd de yüzde 1 faiz japonya da bankalar faiz vermiyor para emniyet ücreti alıyor. avrupada 10 yılda yüzde 1 faiz. bizde aylık 1 ila 1.8 faiz dünyada durumu anlarsanız sn. başbakanı da anlarsınız.

10
8
yanıtYanıtla
Ali Ertemaliertem434@hotmail.com:

Sayın Ali Olsun, Kardeşim hangi kaynaktan aldın Avrupa'da faizlerin 10 yıl/30 yıl için 1 olduğunu. 10 yılda 1 ne demek biliyor musun? Aylık 0,008 demek.

yanıt0
yanıt0
301 ISCIYI UNUTMAYACAGIZ:

SIMDILIK DURSUN OLUR SONRA MILLET UNUTTU DENIR UNUTULUR HERSEY BOYLE BALIK HAFIZA VAR BIZDE onik senedir madenci oluyor niye tedbir almadiniz HEPINIZIN ISTIFA ETMESI LAZIM bu madenciler aklima geldikçe KECILER GELIYOR BEYNIME DELIRECEGIM ANLADINMI BAKAN BEY

13
5
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title