Haberler

Bakanlıktan Aldığı Aylık 850 Bin Liralık Kirayı Az Buldu

Güncelleme:

Aile Bakanlığı hizmet binasının sahibi Bayraktar İnşaat'ın patronu Mehmet Bayraktar, aldığı kirayı az buldu; bakanlığa "İstediğiniz zaman binayı boşaltabilirsiniz." dedi.

Aile Bakanlığı'na ısmarlama gökdelen yapıp fahiş bedele kiraladığı iddialarıyla gündemden düşmeyen Bayraktar İnşaatın sahibi Mehmet Bayraktar, bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. İlk kez basının karşısına geçen Bayraktar, "Öyle iddia edildiği gibi gökdeleni devletin siparişi üzerine ya da ısmarlama yapmadım. Özel sektörü düşünerek inşa ettim. Ancak Bakanlık'tan geldiler, binayı kiralamak istediklerini söylediler. Ben de toptan olduğu için metrekaresini 18 liradan kiraya verdim. Şuanda da metrekare bedeli 21 lira" dedi.

"VERGİ DAHİL AYDA 850 BİN LİRA KİRA ALIYORUM"

Mehmet Bayraktar, Aile Bakanlığı'na iki kuleden birini kiraladıklarını, kiralanan bölümün toplam 37 bin 500 metrekare olduğunu anlattı. Bakanlık'tan vergisi dahil ayda 850 bin lira kira bedeli aldığını açıklayan Bayraktar, "Binayı toptan kiraladıkları için fiyatı ucuz tuttum. Yoksa yanındaki binanın metrekaresini şu anda 52 liradan kiraya veriyorum. Bakanlık bugün çıksa orayı da 52 liradan kiralarım" diye konuştu.


"1.5 YILLIK KİRA BEDELİ UÇTU"

Mehmet Bayraktar, binaları içi boş olarak inşa ettiklerini, kiralayan ya da satın alanların ihtiyaçlarına göre içini kendilerinin yaptırdıklarını söyledi. Ancak Aile Bakanlığı'nın binanın içinin de kendilerinden yapılmasını istediğini belirten Bayraktar, "Binanın içini yapınca 1,5 yıllık kira gelirim uçtu. Kira sözleşmemiz 6 yıl artı istek halinde ilave 1 yıl. Arsa dahil iki kulenin maliyeti 300 milyon lira. Kira tutarına göre, o binanın kendini amorti etme süresi 14-15 yılı geçer. Kiralamanın kârı yok. Erken çıktıkları anda zarardayım" dedi.

"İSTERSENİZ ERKEN ÇIKABİLİRSİNİZ"

Bayraktar, şöyle devam etti:
"Bakanlık 9 ayrı binada dağınık vaziyette çalışıyordu. Hepsi biraraya geldi. O binada bin 500 kişi çalışıyor. Ben devletin yerinde olsam tüm kamu kurumlarına bina kiralarım. Devlet bu kalitede bina yapamaz. Pahalıya maleder, 3 yıl sonra da dökülür. 3 ay önce kendilerine gittim, istediğiniz zaman çıkabilirsiniz, dedim. Şimdi kendi binalarını yapmak için proje hazırladılar. Bakalım kaç yılda yapacaklar, ertesi yıl ne kadar tadilat masrafı çıkacak göreceğiz.

Ticari açıdan boşaltmaları daha iyi. 7 yıllıktı kontratı biz öne çektik. Binalarını yapar yapmaz boşaltacaklar. Biz söylentilere, sansasyonlara alışık değiliz. Biz ticaretin peşindeyiz. Her gün bir sürü iftira atılıyor. Özel sektörle çalışmak çok daha iyi." (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mehmet Bayraktar Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

500

Yorumlar (56)

saf vatandaş:

tosunum yiğidim aslan mütahidim. malın varda kiraya vemişsin, oda devlete daha ne istiyon. nerden geldi bu degirmenin suyu diye sormazlarmı. bir salkım üzümden nolacak. hem aile bakanlığına kiraya vermişmişsin sevaptır elleşmede otursunlar. zararınıda hayır ve hasenatına sayarsın. bak 2023 e kadar daha cook böyle bina yapıp kiraya verirsin ayagımız alışsın biz devamlı müşteriyiz ha tosunum üzme kimsyi. bol kazanclar işin rast gelsin kal sağlıcakla.

25
3
yanıtYanıtla
sadece:

BUNLARIN ALLAHI VAR GARIBANIN YOK YOK ARKADAS YOK. . . MILLETE ADAM GIBI MAAS VERSENIZ ZATEN AILEDE PROBLEM KALKACAK. . . .

23
0
yanıtYanıtla
DELİ CELAL:

Siyasi Partiler Üçe ayrılır. 1)Tek Partili Sistem (Komünist Çin) 2) İdeoloji ve ülkü partileri (MHP, CHP, Saadet, BBP gibi) 3) Menfaat Paylaşım Partisi (Anap, Akepe gibi). . . Menfaat paylaşım sisteminde, bir siyasi parti yandaşlarıyla devleti ele geçirir, devleti şirket gibi yönetirler, seçimleri kazandıkları için kamuya ait olan herşeyi kendilerinin sanırlar, yandaşlar müthiş zengin olur, ama menfaat bitince ortaklıkta biter parti dağılır gider, tarihte ki yerini alır

19
2
yanıtYanıtla
padisahMobil-ANDROID:

sizin gibi hirsizlarin gozunu toprakda doyurmaz

20
1
yanıtYanıtla
ankaralimobilWeb@haberler.com:

Baskalarina 11 kat imari zor verirken, Bayraktar insaata neden 44 kat imar verildi. Resmen rant

19
1
yanıtYanıtla
akp napıyon:

devleti soyan soyana olmuş valla. . . 700. 000 saatler ve bu gibi haberler hiçte hoş değil başına yıkın

18
0
yanıtYanıtla
tarık:

devlet alenen soyuluyor

18
0
yanıtYanıtla
ali:

adamın sakalından belli hacı. hile dolanla işi olmaz. günaha girmeyin.

3
15
yanıtYanıtla
reismobilWeb@haberler.com:

Aylik 850 binliralik kirayi az buluyor, bu binayi ben 1 ayda hemde 1 aylik kiraya fazlasini yaparim. 4 tarafina kolon koymus, renkli camla kapatmis ince minare gibi hepsi bu

17
0
yanıtYanıtla
sefur:

villa arsasına 6 katlı bina yapan (tabi ki klıfına uydurarak) yandaşlar oldukça bu ülke kalkınacaktır emin ve rahat olun ;)

16
0
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title