Haberler

Bakan Elvan'dan çok konuşulacak akaryakıt fiyatları çıkışı: Avrupa'da 1 euro civarında, bizde de 1 euro civarında

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Meclis'te 2022 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2020 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerinde akaryakıt fiyatlarıyla ilgili soruya yanıt verdi. Elvan, "Akaryakıt fiyatları Avrupa'da bir euro civarında, bizde de bir euro civarında. Şu anda akaryakıt fiyatları bir doların altında" dedi.

2022 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2020 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bağlı kuruluşlar ile devam etti. Görüşmelerde Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan milletvekillerinin sorularını cevapladı.

"AKARYAKITTA 64 MİLYAR VERGİYİ ALMADIK"

Akaryakıt fiyatlarına ilişkin soruya Elvan, "Akaryakıt fiyatları Avrupa'da bir euro civarında, bizde de bir euro civarında. Şu anda akaryakıt fiyatları bir doların altında. Bugüne kadar 64 milyar liralık eşel mobil üzerinden alacağımız vergiyi almadık. Eşel mobil sistemi tamamen devreden çıktı. Brent petrol 83-84 dolar. Ocak ayına göre yüzde 60-70 artış oldu. Biz vatandaşlarımıza yansıtmamaya çalışıyoruz" şeklinde yanıt verdi.

"100 LİRAYA ALDIĞIMIZ 15 LİRAYA VERİYORUZ"

Doğal gaz fiyatlarının konutlara yönelik destekleri olduğunu hatırlatan Elvan, "Biz vatandaşlarımızın doğal gaz açısından sıkıntı çekmemesi açısından aşağı yukarı 100 liraya mal olan doğal gazı 25 liraya vatandaşla veriyoruz" diye konuştu.

"YANLIŞ YAPAN OLURSA GEREKEN YAPILACAK"

Vergi cennetleri konusunda Elvan, "Vergi cenneti dediğiniz ülkelerden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bilgilerini alıyoruz. Bizde bilgileri veriyoruz. Bilgiler üzerinde MASAK, Vergi Denetim Kurulu, Gelir İdaresi Bakanlığı çalışıyor. Herhangi yanlış iş yapan olursa gereken yapılacaktırlar" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

500

Yorumlar (18)

Web-media Tv:

Biri yok mu desin, kendini Euro üzerinden eşitliyorsun da orda adam 3000euro maaş alırken sende asgari ücretli insan halen 250euro aylık alıyor

147
7
yanıtYanıtla
ÖZGÜR YÜCEL:

maliye bakanının dediği lafa bak, şaka gibi

129
4
yanıtYanıtla
Turan Kale:

Alay ediyor milletle biz maasi euro olarak almiyoruz elva onlara gore 1 tl

yanıt12
yanıt0
Barbaros:

Sayın bakanım milli paramı Türk lirası neden dolar ve Euro ile örnek veriyorsunuz ? Yoksa dolarla mı maaş alıyorsunuz ?

109
6
yanıtYanıtla
Emir Talay Akhan:

Sayın bakanım maaş tl ama o ne olacak ... almanlar ..1600 lt benzin aliyor asgari ücretle. Biz ise 330 lt . Burda bi hata yok mu.. Artik size oy yokkkk..

96
2
yanıtYanıtla
Sinyor:

Sayın bakan yurt dışında asgari ücret 1350 avro benzin 1 avro bizde asgari ücret 246 avro benzin 1 avro arada 1104 avro fark var. Yani Avrupa'daki asgari ücretli ile aynı benzin fiyatına alıyoruz. İş maaş almaya gelince 1104 avro az kazanıyoruz. Biraz insaf insanın aklı ile dalga geçmeyiniz.

67
6
yanıtYanıtla
i güneş:

Avrup da en düşük asgari ücret 1600 euro bizde 250 euroya denk geliyor. Onu niye söylemiyon?

68
2
yanıtYanıtla
Mehmet Karacelik:

Merhaba Arkadas. Sen nerden biliyosun avrupada 1600 euro diye en dusuk maas? Bulgarda asgari ucret 300 euro. Hollandada asgari ucret 1150 euro. Fransada 1200. Sadece Luxemburgda maas 1800 euro. Ispanya 600, polonya 300 euro. Yani avrupada 1600 diyince hangi avrupa ulkesinden bahsediyorsun? Herseyi birim olarak hesaplamak lazim. Yani benzin burda 8 tl Hollandada 2 euro. Yani asgari ucret burda 3000 oldugu icin demekki hollandada satilan her birseyi 3 ile carpmamiz lazim. Benzin biraz daha pahali.

yanıt0
yanıt16
Vatandaş:

Bunu sôyleyen hazine ve maliye bakanı mı? Şaka mı bu!!!?? Yazıklar olsunnnnn ya hiç mi kendinize ait muhakeme yeteneğiniz yok sizin?

63
0
yanıtYanıtla
Nazım Ocaktan:

Aynen maaşımızı dolarla alıyoruz ya gülermisin ağlarmısın gel artık 2023

55
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title