Haberler

Bakan Bilgin'den "Asgari ücrete yüzde 50 zam olur mu?" sorusuna dikkat çeken yanıt

Güncelleme:

Milyonlarca vatandaş gözünü yılbaşında yapılacak asgari ücret zammına çevirirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den canlı yayında dikkat çeken bir açıklama geldi. Bakan Bilgin, "5 bin 500 lira olan asgari ücrete yüzde 50 zam olur mu?" sorusuna, "Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmak lazım. İşletmelerin ödeyebileceği bir ücret arayışındayız" yanıtını verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik'in sorularını yanıtladı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar'la (EYT) ilgili açıklamalarda bulunan Bilgin, "EYT için net tarih 8 Eylül 1999. Yıpranma hakkı, doğum ve askerlik borçlanmaları olsa bile işe başlangıç tarihi geriye çekilemez. Bunlar ancak eksik prim gün sayısını tamamlamak üzere yapılır. Yani o eksik kalan prim gün sayısını telafi eder. Ama işe başlangıcı geri çekmez. Öyle bir şey yok" dedi.

EYT'Lİ ÇALIŞANA 5 PUAN FORMÜLÜ

Bilgin, emekli olanların işe devam etmesi durumunda, normal çalışanlara göre primlerinin 5 puan yükseldiğini ve işverenlerin EYT düzenlemesinin hayata geçmesi sonrasında bu farkın kaldırılmasını istediğini belirtti. Bilgin, şunları kaydetti: "Buna çözüm olarak işveren emekli olan kişiyi çalıştırıyorsa devlete normal çalışandan daha fazla prim ödüyor. Oradaki primi aşağı çekerek eşit seviyeye getireceğiz. Yani işverene sen EYT'li olan bu çalışanını atma, çalıştır. Biz sana sosyal güvenlik destek primi vereceğiz" açıklamasında bulundu.

"İŞVEREN KIDEM TAZMİNATI ÖDEMESİNİ TAKSİTLENDİREBİLİR"

EYT'lilerin kıdem tazminatı konusunda işverenin taleplerine de değinen Bilgin, "Bu konuda da hükümetin bazı formülleri var" diyerek şunları ifade etti; "Öncelikle bu büyük bir sorun değil. Çünkü işveren kıdem tazminatını vergiden düşüyor. Ayrıca kıdem tazminatı ödemesini işveren işçisiyle kendi arasında anlaşarak taksitlendirebilir. İşveren EYT'lilerin kıdem tazminatını ödeyebilmek için kredi talebinde de bulunuyor. Ancak hükumet bu konuya sıcak bakmıyor. Kıdem tazminatının işveren tarafından hazır tutulması gerektiğine vurgu yapılıyor."

ASGARİ ÜCRET SORUSUNA YANIT

Bilgin, "5 bin 500 lira olan asgari ücrete yüzde 50 zam olur mu?" sorusuna, "Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmak lazım" diyerek, işletmelerin ödeyebileceği bir ücret arayışında oldukları yanıtını verdi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Asgari Ücret Vedat Bilgin Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

500

Yorumlar (32)

DOĞAN KEMER :

İŞLETMELERE,PATRONLARA YALAKALIK YAPMAYIN.İNSANLAR GEÇİM DERDİNDE GEÇİMMM 10000TL OLMASI LAZIM

78
5
yanıtYanıtla
Abdurrahim KOÇ:

İşletmeler hamuduyla götürüyor. Denetim sıfı gibi. Zammı da acımadan koyuyorlar. Kiralar almış götürmüş alım gücü sıfır. Küçüklere bişey diyemem büyüklerin neyini düşünüyorsunuz. Çünkü onlar ne ülkesini ne vatandaşını dünüyor.

72
2
yanıtYanıtla
Selim:

yüzde 50 zam olur mu?" , "Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmak lazım" :))) Yılbaşında vergi , pasaport vs yuzde 120 zam yolda

58
2
yanıtYanıtla
Haydar:

Bakana niye soruyorsunuzki reis ne derse o olur

52
4
yanıtYanıtla
Gerçekçi Olalım:

sadece işletmelerin ödeme gücünü düşünmeyin; vatandaşın alım gücü de kalmadı... açlık sınırı 7250 TL bekar birinin yaşama maliyeti 9500 TL.....

44
3
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Gerçekçi rakamlarla siz geçinin bakalim nasil gecineceksiniz!

28
0
yanıtYanıtla
Serkan Kaplan:

Devlet içinde aynı şey düşünülse keşke. Bakanlara ve vekillere de devletin ödeyebileceği rakamları ödeseniz keşke.

27
0
yanıtYanıtla
pederpan:

ürünlere ve vergilere zam yapılırken de aynı düşüncede olsak keşke:(

26
0
yanıtYanıtla
anıl çelik:

Asgari ücrete %100 zam bile gelse çözüm değil herşeyin fiyatı artacak asgari ücretin yükselmesi demek enflasyonun da yükselmesi demek asgrai ücreti hiç yüksetmeyip devlet bütçeden asgari ücretliye destek sağlasa hem enflasyon yükselmez hemde alım gücü biraz yükselir

25
1
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

yıllardır farketmek istemediklerini görüyoruz.asgari ucret artılması çözüm degil.hayat enflasyonu çözümü gerekiyor.1yıldır fiyat fırsatcılarının önünü kesmek isteselerdi eger,çözüm saglanırdı.Fazladan vergi toplamanın yolunu buldukları için göstermelik tepki veriliyor.

14
1
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title